Isparta’da narkotik ekiplerinin 7-13 Haziran 2026 döneminde yürüttüğü operasyonlar
Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7-13 Haziran 2026 tarihleri arasında kent genelinde düzenledikleri 18 ayrı operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ve ruhsatsız tabanca ele geçirdi.
Ele geçirilen maddeler ve miktarlar
Operasyonlarda 3.371 adet kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid, 31,42 gram esrar, 4,90 gram metamfetamin, 1,77 gram eroin ve 11 adet sentetik ecza ile birlikte 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Adli işlemler ve tutuklamalar
Soruşturmalar kapsamında 20 şüpheli hakkında 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak' suçundan, 4 şüpheli hakkında ise 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti' suçundan adli işlem başlatıldı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Diğer yakalamalar ve sonuçlar
Ekiplerin çalışmaları sırasında çeşitli suçlardan aranan 5 şahıs da yakalanırken, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi ceza infaz kurumuna gönderildi.
Değerlendirme
İl emniyetinin bir haftalık dönemde gerçekleştirdiği çok sayıda operasyon, hem kullanım hem de ticarete yönelik suçların tespiti ve önlenmesine dönük kapsamlı bir çalışma olarak öne çıkıyor. Ele geçirilen maddelerin tür ve miktarları ile ruhsatsız tabancaların bulunması, operasyonların hem sokak satıcılarına hem de aranan şüphelilere yönelik kapsayıcı bir müdahale olduğunu gösteriyor.
ISPARTA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE SON BİR HAFTADA GERÇEKLEŞTİRİLEN 18 OPERASYONDA ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDELER İLE RUHSATSIZ TABANCALAR ELE GEÇİRİLDİ. ADLİYEYE SEVK EDİLEN ŞÜPHELİLERDEN 3’Ü TUTUKLANDI.