Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İspanyol çiftçilerin yeni hedefi Avrupa Parlamentosu!

İspanyol çiftçiler Madrid'deki eylemlerine bugün de devam etti.

Yayın Tarihi: 26.02.2024 18:45
Güncelleme Tarihi: 26.02.2024 18:45

İspanyol çiftçilerin yeni hedefi Avrupa Parlamentosu!

İspanyol çiftçiler, üç haftadır devam eden eylemlerinde traktörlerini bu kez de Madrid’deki Avrupa Parlamentosu’na (AP) yönlendirdi… 

Çiftçiler bağlı oldukları üç büyük sendika olan Asaja, COAG ve UPA, Brüksel’de yapılacak olan AB Ortak Tarım Politikası ile ilgili bazı kararların alınmasının beklendiğini kaydetti. Yarın gerçekleştirilecek olan Bakanlar Kurulu’nda hükümetin alacağı kararlara bağlı olarak çiftçiler, protestolarını Madrid’e yönlendirdi. 

madrid

Madrid’de protestoya başlayan çiftçiler Tarım, Gıda ve Balıkçılık Bakanlığı binası önünden yürüyerek ve traktörlerle yola çıktı. Yaklaşık 2 bin çiftçi, kent merkezinde trafiği yavaşlatıp Avrupa Parlamentosu binası önünde eylemlerine devam etti. 

Protestolar devam edecek! 

Somut adımlar atılana kadar protestoların devam edeceğini kaydeden sendikalar, 27-28 Şubat’ta Fransa sınırındaki Girona kentinde yol kapatma eylemi yapacaklarını duyurdu. Aşırı sağcı grupların da destek verdiği gösteri kapsamında İspanya hükümeti ve AB eleştirildi. 

madrid ispanya

AB Tarım Bakanları önlem alacak! 

Bir diğer yandan Avrupa’da çok sayıda ülkeyi etkileyen bu eylemlere karşı AB Tarım Bakanları da harekete geçti. Alınan bilgilere göre kısa ve orta vadede önlemler alınması için Brüksel’de toplanacakları da öğrenildi.