Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İspanyol çiftçiler yol kapatma eylemlerini Madrid'e taşıdı! Somut kanıt görmeden durmayacaklar

6 Şubat tarihinden bu yana protestoların devam ettiği İspanya’da hükümetin sunduğu 18 maddelik önlem paketi, çiftçiler tarafından yeterli olsa da protestoları durduramadı. Somut adımlar atılmasını bekleyen çiftçiler, bugün Madrid’de eylem yapıyor.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 10:58
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 10:58

İspanyol çiftçiler yol kapatma eylemlerini Madrid'e taşıdı! Somut kanıt görmeden durmayacaklar

Tarım sektörünün temsilcisi üç büyük sendika olan Asaja, COAG ve UPA, yaptığı çağrılar ile tüm çiftçileri sokağa döktü. Bir süredir devam eden protestolar kapsamında çiftçiler, ana yolları kapattı ve yollara toprak döktü. 5 binden fazla çiftçinin otobüsle 500’den fazla çiftçinin de traktörlerle kapattığı yollarda bugün öğle saatlerine kadar protestoların devam edeceği öğrenildi. Bu kapsamda çiftçilerin Tarım, Gıda ve Balıkçılık Bakanlığı binasının önünde buluşacağı ve geniş katılımlı bir eylem yapılacağı vurgulandı. 

Tarım, Gıda ve Balıkçılık Bakanı Luis Planas ise çiftçilerin eylemeleri karşısında Avrupa Birlikği (AB) Ortak Tarım Politikası’nda bazı değişikliklerin yapılabileceğini kaydetti. Öğrenilenlere göre Planas, politikada bazı değişikliklerin önerildiği içeriği bugün Brüksel’deki mevkidaşlarına danışacak. 

Öte yandan Planas, sendika temsilcileriyle de görüştü. Gıda zincirinde uygulanan ihlalleri denetlemek için 18 önlem maddesi içeren uygulamayı başlatma sözü verdi. Hükümetin sunduğu vaatlerin istekleriyle örtüştüğünü belirten çiftçiler, bu kapsamda eylemlerini sonlandırmak için somut adımlar atılması gerektiğini savunuyor. Bu nedenle de ülke genelindeki eylemler hala devam ediyor.