İsmail Kartal: rövanşa 0-0 zihniyetiyle gidip turu sağlamlaştırmak istiyoruz

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Sturm Graz karşısında alınan 2-0 galibiyetin ardından rövanşa '0-0' gibi giderek turu güvence altına almak istediklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 06.08.2026 00:46
Güncelleme Tarihi: 06.08.2026 00:46

İsmail Kartal: rövanşa 0-0 zihniyetiyle gidip turu sağlamlaştırmak istiyoruz

maç sonrası genel değerlendirme:

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Sturm Graz'ı evinde 2-0 yenerek tur için avantaj yakaladı. Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör İsmail Kartal, takımının maç boyunca sergilediği disiplin ve hazırlığın galibiyette belirleyici olduğunu söyledi. Kartal, rakibe pozisyon vermediklerini ve daha farklı skorlarla da kazanabilecek bir oyun ortaya koyduklarını vurguladı.

taktik ve hazırlık süreçleri:

Kartal, hafta başından itibaren rakibi iyi analiz ettiklerini, antrenmanlarda kendi oyunlarını sahaya yansıtmak için yoğun çalıştıklarını aktardı. Oyuncuların taktik disiplini eksiksiz uygulamasının altını çizen deneyimli teknik adam, 'İdmanlarda neyi yaptıysak bunların ortaya çıkması ve bu şekilde kazanmak bizleri memnun etti' ifadelerini kullandı. Ayrıca kartal, Şampiyonlar Ligi gibi iki aşamalı formatlarda tedbirli olunması gerektiğini belirterek rövanşa da maçın '0-0' olduğu düşüncesiyle gidileceklerini söyledi.

oyuncu iletişimi ve gelişim:

Maçın ardından oyuncularla dün akşam özel toplantılar yapıldığını açıklayan Kartal, bu görüşmelerde taktiksel geri bildirimler alındığını ve takımın adım adım geliştiğini belirtti. Teknik direktör, oyuncuların çalışmaya olan isteği ve verdiği emekten memnun olduklarını ifade etti ve bu ilerlemenin sahaya olumlu yansıdığını söyledi.

bireysel değerlendirmeler ve sakatlık durumu:

Kartal, transfer edilen oyuncular hakkında da değerlendirmeler yaptı. Mason Greenwood için 'kalitesini bildiğimiz için transfer ettik' diyen Kartal, Greenwood'un antrenmanlardaki istekli görüntüsüne dikkat çekti ve oyuncunun şu an yüzde 70 seviyesinde olduğunu, kısa süre içinde tam kapasiteye yaklaşacağını düşündüğünü kaydetti.

N'Golo Kanté hakkında ise 'çok akıllı ve çalışkan bir oyuncu' yorumunu yapan Kartal, Kanté ile Matteo Guendouzi arasında oyun içinde uyum sağlandığını söyledi ve Kanté'nin antrenmanlarda kendini hazır hissettiğini belirtti.

Kerem Aktürkoğlu'na ilişkin değerlendirmesinde Kartal, ikinci yarıda sahaya koyduğu özverili oyun nedeniyle Kerem'i överek, ilk yarıdaki top kayıplarına değinip devre arasında yapılan görüşmenin olumlu sonuç verdiğini aktardı.

Oyundan sakatlanarak çıkan Jayden Oosterwolde'nin durumu hakkında ise teknik direktör, oyuncunun arka hamstringinde bir sorun olabileceğini ve net durumun MR sonrası sağlık raporuyla ortaya çıkacağını belirtti.

Kartal son olarak taraftarlara destekleri için teşekkür ederek takımın gelişim sürecinde mesafe kat ettiklerini, aynı ciddiyet ve konsantrasyonla rövanşa gideceklerini tekrar vurguladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Sturm Graz galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Sturm Graz galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, maçı daha farklı bir skorla da kazanabilecek oyunu oynadıkların söyleyerek, "İki aşamalı maçlar olduğu için Şampiyonlar Ligi maçları her zaman zorludur. Rövanşa da maç 0-0'mış gibi giderek bu turu geçmek istiyoruz" dedi.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!