Olayın gelişimi:
Gaziantep'in İslahiye ilçesi kırsal Telli Mahallesi'nde bulunan bir bağ evinde meydana gelen olayda, 70 yaşındaki Pakize Seydooğulları bahçedeki havuza girerek serinlemeye başladı.
Bir süre sonra suda çırpınma sesi duyan komşular, Pakize Seydooğulları'nın havuzda hareketsiz halde olduğunu görüp durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ve jandarma ekipleri, kadını havuzdan çıkararak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.
Cenaze işlemleri ve soruşturma:
Bilinci kapalı olarak kaldırıldığı İslahiye Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen Pakize Seydooğulları hayatını kaybetti. Cenaze, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi ve buradaki işlemlerin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.
Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı.
CENAZE, GAZİANTEP ADLİ TIP KURUMU'NDA KESİN ÖLÜM NEDENİN BELİRLENMESİ İÇİN YAPILAN İŞLEMLERİN ARDINDAN DEFNEDİLMEK ÜZERE YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ.