İskilip’te Halk Eğitimi Merkezi'nin yıl sonu el sanatları sergisi yoğun ilgi gördü

İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünlerin yer aldığı sergi protokol ve vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Yayın Tarihi: 04.06.2026 16:36
Güncelleme Tarihi: 04.06.2026 16:40

İskilip’te Halk Eğitimi Merkezi'nin yıl sonu el sanatları sergisi yoğun ilgi gördü

İskilip’te Halk Eğitimi Merkezi'nin yıl sonu el sanatları sergisi yoğun ilgi gördü

Çorum’un İskilip ilçesinde, İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünlerin yer aldığı yıl sonu sergisi büyük ilgi gördü.

Açılış töreni ve program

Sergi, merkez bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, Belediye Başkan Vekili Mehmet Zontur, İl Genel Meclisi Başkanı Duran Bıyık, kurum müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, İskilip Gençlik Merkezi ekiplerinin halk oyunları gösterisi ve gitar konseriyle başladı; çocukların hazırladığı mini defile de vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Kursiyerlerin ürünleri ve sergi içeriği

Sergide, kursiyerler ve usta öğreticiler tarafından yıl boyunca hazırlanan el emeği ürünler stantlarda sergilendi. Ziyaretçiler özellikle mobilya, ayakkabı, giyim tasarımı ve dikiş-nakış alanlarında üretilen çalışmalara yoğun ilgi gösterdi. Protokol üyeleri ve davetliler stantları gezerek kursiyerlerden ürünler hakkında bilgi aldı.

Yetkililerin değerlendirmeleri

İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Ök, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen sergiye katılanlara teşekkür ederek merkezin her yaştan vatandaşa yönelik eğitim hizmeti sunduğunu ve mobilya, ayakkabı, giyim tasarımı ile dikiş-nakış başta olmak üzere çeşitli alanlarda kurslar açtıklarını belirtti.

İskilip Kaymakamı Ramazan Polat ise ürünlerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şu değerlendirmede bulundu: "Geçmişte daha çok mobilya ve ayakkabı alanlarına önem veren Halk Eğitim Merkezimiz, Abdullah Bey’in göreve gelmesiyle birlikte hem sanayiye yönelik kurslarda hem de halkımıza doğrudan dokunan sosyal ve kültürel faaliyetlerde çok daha güzel çalışmalar yapmaya başladı. Bu vesileyle başta Abdullah Bey olmak üzere müdürlerimize, yönetici arkadaşlarımıza ve etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmalar kurumlarımızın iş birliğiyle hayata geçiriliyor. İskilip’te kültür, sanat ve spor alanlarında çeşitli etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz. Halk Eğitim Merkezimiz bu çalışmaların önemli bir parçası. Bunun yanında Aile Destek Merkezimiz de faaliyetleriyle ilçemize katkı sağlıyor. Ayrıca belediyemize ait Hamiyet Atasoy Kültür Merkezi gibi önemli mekânlarımız bulunuyor. Bu kurumlarımızın birlikte hareket etmesiyle İskilip’te kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerinin daha da yaygınlaşmasını ve gelişmesini arzu ediyoruz. Emek veren, gayret gösteren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimiyle sergi resmen açıldı. Açılışın devamında protokol ve ziyaretçiler kursiyerlerin stantlarını gezerek hazırlanan eserleri yakından inceledi.

PROTOKOL ÜYELERİ SERGİLENEN ÜRÜNLERİ İNCELEYEREK BİLGİ ALDI.

PROTOKOL ÜYELERİ SERGİLENEN ÜRÜNLERİ İNCELEYEREK BİLGİ ALDI.

PROTOKOL ÜYELERİ SERGİLENEN ÜRÜNLERİ İNCELEYEREK BİLGİ ALDI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.