Işık Dağı'nda yangın soğutma çalışmalarıyla kontrol altına alındı

Işık Dağı'nda çıkan orman yangını, 1 helikopter, 1 dron, 14 araç ve 60 personelin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 13.09.2026 23:53
Güncelleme Tarihi: 13.09.2026 23:58

Işık Dağı'nda yangın soğutma çalışmalarıyla kontrol altına alındı

Işık Dağı'nda yangın söndürüldü

Çankırı’nın Çerkeş ile Ankara’nın Kızılcahamam ilçeleri arasındaki Işık Dağı ormanlık alanında çıkan yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. İhbar üzerine her iki ilden sevk edilen ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü koordineli müdahale sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Müdahale ekipleri ve araç dağılımı:

Söndürme çalışmalarına Orman İşletme Müdürlüğünden 1 helikopter, 1 arazöz, 6 araç ve 40 personel katıldı. AFAD ise 1 dron, 1 araç ve 3 personel ile destek verdi. Jandarma Komutanlığından alana 1 araç ve 4 personel yönlendirildi. Ayrıca Çerkeş’ten 2 araç ve 6 personel, Atkaracalar, Çardaklı ve Saçak’tan ise birer araç ve toplam 7 personel sahada yer aldı. Toplamda operasyona 1 helikopter, 1 dron, 14 araç ve 60 personel katıldı.

Soğutma çalışmaları ve yerel destek:

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı sahada yürütülen çalışmaları anlattı. Başkan Sopacı, yangının öğle saatlerinde bölgeyi tehdit ettiğini, kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Rüzgârın yönündeki değişim nedeniyle ekiplerin yeniden alevlenmeleri önlemek için yoğun biçimde çalıştığını vurguladı. Müdahale sırasında helikopter ve uçaklarla soğutma faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Sopacı, ekiplerin çalışmalarını hızlandırarak gece oluşabilecek riskleri engellemeye çalıştıklarını aktardı.

Sopacı, söndürme çalışmalarına katılan itfaiye, orman teşkilatı, AFAD, TASKUT ve diğer tüm ekipler ile jandarma personeline teşekkür ederek, Çerkeş Belediyesi olarak sahadaki personele yiyecek ve su desteği sağlandığını söyledi. Yetkililer, soğutma çalışmalarının bölge güvenli hale gelene kadar devam edeceğini bildirdi.

ÇANKIRI VE ANKARA SINIRINDA BULUNAN ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN, 60 PERSONEL 14 ARAÇ VE 1...

ÇANKIRI VE ANKARA SINIRINDA BULUNAN ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN, 60 PERSONEL 14 ARAÇ VE 1 HELİKOPTERİN MÜDAHALESİYLE SÖNDÜRÜLDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.