olayın gelişimi:
Olay, saat 14.30 sıralarında Konya'nın Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesi Mahmudiye Sokak'taki bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sitede apartman görevlisi olarak çalışan K.A., henüz öğrenilemeyen bir nedenle işten çıkarıldıktan sonra site içinde alkol aldı.
Alkol aldıktan sonra çatıya çıkan şahıs, site sakinleri tarafından fark edilince durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. Şikayet üzerine adrese polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
müdahale ve kurtarma çalışması:
Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, binanın önüne atlama yatağı açarken polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri tarafından uzun süre ikna edilmeye çalışılan şahıs, görüşmeler sırasında iletişim kurulamaması ve alkolün etkisiyle çatıda sızarak uykuya daldı.
Şahsın sızması üzerine itfaiye aracı merdiveni uzattı ve sepet yardımıyla çatıda bulunan kişi güvenli şekilde aşağı indirildi. Kurtarılan şahıs, ambulansa alınarak sağlık ekiplerine teslim edildi.
sağlık ve soruşturma:
Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından şahıs hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili olarak polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre olay sırasında can güvenliğinin sağlanması için kısa süreli panik yaşandı; itfaiye ve sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesi olası bir kazanın önüne geçti.
Alkollü olarak intihara teşebbüs eden şahıs sızınca 10. kattan itfaiye merdiveniyle indirildi