İş çıkışı 10 dakikada hazırlayıp jüriyi etkiledi: 'İncirin Altın Tahtı' ile birinci oldu

22. Germencik İncir Festivali'ndeki yarışmada 20 yaşındaki Eda Kaya, işten çıkıp 10 dakikada hazırladığı 'İncirin Altın Tahtı' ile birinci oldu.

Yayın Tarihi: 26.09.2026 00:46
Güncelleme Tarihi: 26.09.2026 00:46

İş çıkışı 10 dakikada hazırlayıp jüriyi etkiledi: 'İncirin Altın Tahtı' ile birinci oldu

yarışma gününden görüntüler:

Germencik 22. İncir Festivali kapsamında düzenlenen İncirli Lezzetler Yarışması beşinci gün etkinlikleri arasında renkli anlara sahne oldu. Festivalde 16 yarışmacı, Aydın'ın simgesi inciri tatlıdan meze ve içeceğe kadar farklı tariflerle değerlendirdi. Katılımcılar ürünlerini jüri üyelerinin önünde sunup tadım ve sunum esasına göre puanlandı.

Hazırlanan çeşitlilik içinde geleneksel ve yenilikçi sunumlar yer aldı; jüri üyeleri her ürünü tek tek tadıp değerlendirdi. Yarışma, çekişmeli bir puanlama süreciyle sona erdi ve izleyiciler sunumlardaki yaratıcılığı ilgiyle takip etti.

kazananın hikâyesi:

Yarışmada birinci olan isim, 20 yaşındaki Eda Kaya oldu. 15 numaradaki ürünü olan 'İncirin Altın Tahtı' ile jüri üyelerinden tam puan alan Kaya, ödülünü alırken duygularını paylaştı. İkinci sırayı Yasemin Erdoğan, üçüncülüğü ise Anıl Ayaz elde etti.

Dereceye girenlerin plaketleri Germencik Belediyesi Başkanı Burak Zencirci tarafından takdim edildi. Ödüller arasında birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın yer aldı.

kazanma anı ve kısa değerlendirme:

Eda Kaya, yarışmaya iş çıkışı yetiştiğini ve tatlısını sadece 10 dakika içinde hazırladığını belirtti. "İşten saat 18.00'de çıktım ve yetişemeyeceğimi düşündüm. Çok üzülmüştüm ama 10 dakika içerisinde her şeyi halletip üzerimi değiştirip geldim. Yarışmayı kazandığım için çok mutluyum," diye konuştu.

Festivalin amaçlarından biri olan incirin farklı lezzetlerle buluşturulması hedefi, bu tür yarışmalar sayesinde yerel üretimin ve gastronomik yaratıcılığın öne çıkarılmasına katkı sağlıyor. Germencik'te düzenlenen etkinlikler izleyiciye hem görsel hem de tat açısından zengin bir program sundu.

GERMENCİK 22. İNCİR FESTİVALİ’NDE DÜZENLENEN İNCİRLİ LEZZETLER YARIŞMASI'NA İŞTEN ÇIKIP SON ANDA...

GERMENCİK 22. İNCİR FESTİVALİ’NDE DÜZENLENEN İNCİRLİ LEZZETLER YARIŞMASI'NA İŞTEN ÇIKIP SON ANDA YETİŞEN VE 10 DAKİKA İÇİNDE HAZIRLADIĞI "İNCİRİN ALTIN TAHTI" İSMİNİ VERDİĞİ TATLI İLE YARIŞAN 20 YAŞINDAKİ EDA KAYA, JÜRİDEN TAM PUAN ALARAK BİRİNCİ OLDU.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.