İş Bankası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası'ndan denizcilik sektörüne finansal destek protokolü

Türkiye İş Bankası ile İMEAK Deniz Ticaret Odası, denizcilik sektörüne özel kredi paketleri ve esnek geri ödeme planları içeren iş birliği protokolü imzaladı.

Yayın Tarihi: 17.06.2026 16:15
Güncelleme Tarihi: 17.06.2026 16:19

İş Bankası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası'ndan denizcilik sektörüne finansal destek protokolü

İş Bankası ile İMEAK Deniz Ticaret Odası iş birliği protokolü imzaladı

Türkiye İş Bankası ile İMEAK Deniz Ticaret Odası (İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası), denizcilik sektörünün finansmana erişimini kolaylaştırmak ve sürdürülebilir büyümesini desteklemek amacıyla bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran tarafından imzalandı.

Protokolün kapsamı

İş birliği kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası üyelerine özel kredi paketleri ve avantajlı bankacılık ürünleri sunulacak. Destek, gemi işletmeciliği, deniz taşımacılığı, limancılık ve tersanecilik gibi sektörün farklı alanlarını kapsayacak şekilde tasarlandı.

Protokolde yer alan uygulamalar, sektörün faaliyet yapısı ve sezonsal iş döngüsü dikkate alınarak hazırlanmış esnek geri ödeme planları ile işletmelere nakit akışlarını daha etkin yönetme ve yatırımlarını güçlendirme imkânı sağlayacak.

Yetkililerin değerlendirmeleri

Sezgin Yılmaz: "Denizcilik sektörü, ülkemizin sürdürülebilir büyümesi açısından stratejik önem taşıyor. Biz de ülkemizin gelişimi için kritik olan sektörü destekliyoruz. İMEAK Deniz Ticaret Odası ile hayata geçirdiğimiz bu iş birliğiyle, sektörün ihtiyaçlarına özel kredi paketleri, denizcilik ekosisteminin sezonsal dinamiklerine uygun esnek geri ödeme planları ve kapsamlı bankacılık çözümleri sunacağız. Sektörel uzmanlaşma yaklaşımımız doğrultusunda, finansman sağlayan bir kurum olmanın ötesinde, aynı zamanda uzun vadeli bir çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. Ülkemizin mavi ekonomisinin güçlenmesi ve denizcilik sektörünün geleceğe güvenle hazırlanması için çalışmaya devam edeceğiz."

Tamer Kıran: "Denizcilik sektörü, küresel ekonomide yaşanan gelişmeler, jeopolitik riskler ve artan maliyetler nedeniyle zorlu bir dönemden geçiyor. Bu süreçte üyelerimizin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve faaliyetlerine katkı sağlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Türkiye İş Bankası ile imzaladığımız bu protokolle üyelerimizin finansmana erişiminde yeni bir kapı açıyoruz. Sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan kredi paketleri ve avantajlı bankacılık ürünlerinin, işletmelerimizin nakit akışlarını destekleyerek özellikle finansman ihtiyacı duyan işletmelerimize önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu iş birliğinin hayata geçirilmesindeki katkıları ve sektörümüze gösterdikleri yakın ilgi dolayısıyla Türkiye İş Bankası Yönetimine teşekkür ediyor, protokolün üyelerimiz, sektörümüz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAMER KIRAN VE İŞ BANKASI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI...

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAMER KIRAN VE İŞ BANKASI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SEZGİN YILMAZ

İŞ BANKASI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SEZGİN YILMAZ VE İMEAK DENİZ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.