Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İran yazdı: ABD, Gazze'de ateşkes konusunda pek de ciddi değil!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD’nin Gazze’de ateşkesi sağlama konusunda ciddi olmadığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 10.06.2024 17:16
Güncelleme Tarihi: 10.06.2024 17:16

İran yazdı: ABD, Gazze'de ateşkes konusunda pek de ciddi değil!

Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Nasır Kenani, ülkedeki dış politika gündemini değerlendirdi. İsrail’in yüzlerce Filistinli sivili öldürdüğü Nusayrat Mülteci Kampı saldırılarını acımasız bir insanlık suçu olarak değerlendiren Kenani, Amerika ve İngiltere güçlerinin söz konusu operasyonlarda rol oynadığını ve bilgileri olduğunu söyledi. Ayrıca, 700’den fazla masun Filistinlinin öldürüldüğünü de anımsattı. 

ABD’nin Gazze için sunduğu kapsamlı ateşkes önerisini de değerlendiren Dışişleri Bakanı, tüm işlenen suçlarda Siyonist rejimin yanında olduğunu söyledi. ABD’nin öncelikle bu siyonist sejime karşı silah gönderimini bırakması gerektiğini vurguladı. Filistin’in üye olduğu BRICS’e başka ülkelerin üye olmasının da gündemlerinde olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 31 Mayıs tarihinde Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada İsrail’in 3 aşamalı bir ateşkes önerisi sunduğunu aktarmıştı. Önerinin İsrail’e ait olduğunu söyleyen Biden’ın üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hedefleri gerçekleştirinceye kadar savaşa devam edeceklerini duyurmuştu. 

Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komitesinde konuşma yapan Netanyahu, İsrail’in önerdiği ve Biden tarafından sunulan ateşkeste bazı boşluklar olduğunu iddia etmişti. İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı ise ateşkesin kabul edilmesi durumunda Netanyahu hükümetini devirmekle tehdit etmişti.