İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur, İsrail'in gece yarısı Tahran'daki bir hastaneye roket saldırısı düzenlediğini açıkladı. Entekhab haber sitesinin aktardığına göre, Kermanpur konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, saldırıyla ilgili ayrıntılara yer vermedi.
Öte yandan, devlet televizyonuna konuşan İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, 5 hastanenin İsrail saldırılarından zarar gördüğünü belirtti. Bu gelişmeler, Tahran ve çevresindeki hastanelerin güvenliğini tartışma konusu haline getirdi.
İsrail, 13 Haziran'dan itibaren İran'ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesislerin yanı sıra ordunun üst komuta kademesini de hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılarda, İran'da Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanların yanı sıra 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybetti.
İran Sağlık Bakanlığı, 15 Haziran'daki açıklamasında, İsrail'in saldırılarında toplam sivil can kaybının 224, yaralı sayısının ise 1277'den fazla olduğunu bildirdi. İran ordusunun İsrail’e yönelik balistik füzelerle yaptığı misillemede ise 25 kişinin öldüğü ve 500'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.
Bu olaylar sonrasında Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke, İsrail'in saldırılarını kınadı.