Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İran Petrol Bakanı İsrail’in siber saldırısını doğruladı

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, akaryakıt istasyonlarının internet sistemine İsrail tarafından siber saldırı düzenlendiğini doğrulayarak, “Siyonist ve ABD’li düşmanlar halkı zorluk ve meşakkate sokmak istiyorlar. Bu komplo ivedilikle sona erdirilecektir.” dedi.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 14:56
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 14:56

İran Petrol Bakanı İsrail’in siber saldırısını doğruladı

İran’da akaryakıt istasyonlarında yaşanan sorunun arkasında İsrail’in siber saldırısı olduğu ortaya çıktı.

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, Tahran’da bir benzin istasyonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail’in siber saldırısını kınayarak, sorunun bir an önce çözüleceğini söyledi.

İRANLI BAKAN: “DÜŞMANLARIMIZ DARBE ALDI”

Ovci, “Siyonist ve ABD’li düşmanlar diğer cephelerde darbe aldıkları için bu yolla halkı zorluk ve meşakkate sokmak istiyorlar. Bu komplo ivedilikle sona erdirilecektir.” ifadelerini kullandı.

İranlı Bakan, benzer bir siber saldırının önceki yıllarda da yaşandığını hatırlatarak, bazı benzin istasyonlarının manuel olarak faaliyet gösterdiğini ve sorunun birkaç saat içinde çözülmesinin planlandığını kaydetti.

iran

İSRAİL ORDU RADYOSU SALDIRIYI DUYURMUŞTU

İsrail ordu radyosu, İsrailli bilgisayar korsanlarının İran’daki yakıt tedarik sistemine siber saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

Saldırı sonucunda, akaryakıt istasyonlarında kullanılan internet sistemine erişim kesilmiş, uzun kuyruklar oluşmuştu.

İran Pasif Savunma Kurumu, siber saldırı iddiasını teyit etmediğini duyurmuştu. İran Petrol Bakanlığı ise halktan sorun giderilene kadar acil olmadıkça akaryakıt istasyonlarına gitmemeleri istemişti.

Petrol Bakan Yardımcısı Celil Salari de sorunun benzin istasyonlarının yüzde 60’ında yaşandığını, istasyonların çevrim dışı olarak manuel hizmet verdiğini belirtmişti.