DOLAR
40,15 -0,02%
EURO
47,03 0,03%
ALTIN
4.336,36 -0,08%
BITCOIN
4.740.374,49 -0,16%

İran: Pakistan'ın saldırısında İranlı olmayan siviller öldü

İran, Pakistan'ın düzenlediği son saldırıda 7 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 18.01.2024 09:34
Güncelleme Tarihi: 18.01.2024 09:34

İran: Pakistan'ın saldırısında İranlı olmayan siviller öldü

İran tarafından yapılan yeni bir açıklamada, sınır bölgesindeki bir köye düzenlenen füze saldırısında 7 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Sistan-Beluçistan eyaletinde Vali Yardımcısı olarak görev yapan Ali Rıza Merhameti, İran devlet televizyonunda konuştu. Pakistan’ın, İran'ın sınır bölgesindeki bir köye sabah saatlerinde füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırı nedeniyle İranlı olmayan 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiği açıklanırken, eyalete bağlı Seravan kendinde meydana gelen patlamaya değinildi. 

Pakistan operasyon düzenledi

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran’ın Sistan-Beluçistan eyaletinde teröristlerin saklandıkları noktalara koordineli ve özel hedefli bir askeri saldırı gerçekleştirildiğini aktarmıştı. Yapılan açıklamada, hassas bir askeri saldırı düzenlendiği aktarılırken, çok sayıda teröristin öldüğü de duyurulmuştu.