DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.853.858,19 -0,21%

İran güvenlik güçlerinin Sistan ve Beluçistan operasyonunda 6 yabancı uyruklu militan öldürüldü

Sistan ve Beluçistan'da düzenlenen operasyonda 6 yabancı uyruklu militan öldürüldü, 2 yakalandı; çok sayıda mühimmat ele geçirildi, 3 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yayın Tarihi: 23.08.2025 22:13
Güncelleme Tarihi: 23.08.2025 22:13

İran güvenlik güçlerinin Sistan ve Beluçistan operasyonunda 6 yabancı uyruklu militan öldürüldü

İran güvenlik güçlerinin Sistan ve Beluçistan operasyonunda öne çıkanlar

İran devlet televizyonunun bildirdiğine göre, ülkenin doğu sınırlarından ülkeye sızdığı belirtilen silahlı bir gruba karşı Sistan ve Beluçistan eyaletinde güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucu ve gözaltılar

Yetkililer, operasyon sırasında 6 yabancı uyruklu militanın öldürüldüğünü ve 2 militanın yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Ele geçirilen silah ve teçhizat

Operasyonda üzerinde lazer donanımlı roket atarlar, Amerikan yapımı M4 ve M16 makineli tüfekler, çok sayıda bomba, patlayıcı yelekler ve diğer teçhizatın ele geçirildiği bildirildi.

Güvenlik güçlerindeki kayıplar

Çatışma sırasında İran tarafında 2 istihbarat görevlisi ve 1 polis yaralandı.

Bölgesel bağlam

Sistan ve Beluçistan eyaleti son dönemde Ceyşu'l Adl adlı örgüt tarafından düzenlenen saldırılara sahne olmuş; haberde ayrıca bölgede dün 5 polisin öldürüldüğü kaydedildi. Bu gelişme, bölgedeki güvenlik tehditlerinin sürdüğünü gösteriyor.

Yetkililerin açıklamaları, sınır güvenliği, silah kaçakçılığı ve bölgedeki militan hareketliliğine ilişkin endişelerin devam ettiğini işaret ediyor. Operasyonun bölgesel istikrar ve güvenlik önlemleri üzerindeki etkileri, yetkililerin sonraki açıklamalarıyla daha netleşecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı