İran Devrim Muhafızları, C-130 enkazında ABD askerine ait parça tespit edildiğini iddia etti
İran Devrim Muhafızları Ordusu Halkla İlişkiler Birimi, İran tarafından düşürüldüğü öne sürülen iki ABD’ye ait C-130 askeri nakliye uçağının enkazında, ABD’li bir askere ait olduğu iddia edilen bir vücut parçasının tespit edildiğini bildirdi.
İddianın ayrıntıları
Birim tarafından paylaşıldığı belirtilen haberde, söz konusu yanmış bir vücut parçasına ilişkin fotoğrafın yayımlandığı belirtildi. Haberde, parçanın İsfahan eyaletinde, daha önce İran tarafından düşürüldüğü bildirilen F-15E savaş uçağının pilotunu arama operasyonu sırasında kaza yapan iki C-130’un enkazında bulunduğu öne sürülüyor.
Doğrulama ve resmi yanıt
Habere ilişkin olarak ABD tarafından henüz açıklama gelmedi. Ayrıca iddianın bağımsız kaynaklarca doğrulandığına dair bir bilgi paylaşılmadı; bu nedenle iddianın şu aşamada teyide muhtaç olduğu ifade edilebilir.
Değerlendirme
İddialar, tarafların açıklamalarına dayalı olarak aktarılmıştır ve uluslararası gelişmeler üzerinde etkileri olabilecek hassas konular içerir. Olayla ilgili resmi açıklamalar ve bağımsız doğrulamalar gelene kadar iddiaların temkinli değerlendirilmesi gerekmektedir.
İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİ, İRAN TARAFINDAN DÜŞÜRÜLEN ABD’YE AİT İKİ C-130 ASKERİ NAKLİYE UÇAĞININ ENKAZINDA ABD’Lİ BİR ASKERE AİT VÜCUT PARÇASININ TESPİT EDİLDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ.