Edirne Uzunköprü'de 31 düzensiz göçmen yakalandı; 3 şüpheli gözaltına alındı
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde hudut birlikleri ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu toplam 31 düzensiz göçmen yakalanırken, operasyonlara ilişkin olarak 3 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyonun bölgeleri ve yakalananlar
Demirköprü Hudut Karakol Komutanlığı ekiplerince Eskiköy mülki sınırlarında yapılan çalışmada 6 Suriye uyruklu düzensiz göçmen tespit edilip yakalandı. Saçlımüsellim Hudut Karakol Komutanlığı ekipleri ise Saçlımüsellim köyü sınırlarında 5 Afganistan uyruklu düzensiz göçmeni yakaladı.
Serem Hudut Karakol Komutanlığı ekiplerinin Gemici köyü mülki sınırlarında gerçekleştirdiği çalışmada toplam 20 düzensiz göçmen yakalandı. Bu grup; 1 Irak, 1 İran, 1 Filistin, 3 Cezayir ve 14 Afganistan uyrukludan oluştu. Yakalanan göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Edirne Geri Gönderme Merkezine teslim edilecekleri bildirildi.
Gözaltılar ve soruşturma
Kiremitçisalih köyü mülki sınırlarında yürütülen operasyonda Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı, JASAT ve İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ekipleri tarafından 3 Türk vatandaşı yakalandı. Şüphelilerden birinin göçmen kaçakçılığı organizatörü olduğu değerlendiriliyor; diğer bir şahsın "silahlı terör örgütüne üye olma (FETÖ)" suçundan kaydının bulunduğu, üçüncü şüphelinin ise dolandırıcılık suçundan kaydının olduğu tespit edildi.
Şüphelilerin üst aramalarında suç unsuruna rastlanmadı. Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınan zanlıların işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği ve olaylarla ilgili incelemelerin sürdüğü kaydedildi.
Değerlendirme
Olay, hudut birlikleri ile jandarma istihbaratının koordineli çalışması sonucunda tespit ve yakalama faaliyetlerinin sürdüğünü gösteriyor. Yakalanan düzensiz göçmenlerin milliyeti ve sayısını koruyarak yürütülen işlemler, ilgili kurumlara teslim edilmek üzere tamamlanıyor; adli süreç ise devam ediyor.
EDİRNE’DE 31 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI, 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI