DOLAR
42,88 -0,02%
EURO
50,49 -0,01%
ALTIN
6.251,62 -0,1%
BITCOIN
3.756.856,89 0,12%

İran Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'e Diplomatik Uyarı: Soykırım ve Savaş Suçları Durdurulsun

İran Dışişleri Bakanı, İsrail'in savaş suçlarına karşı ortak diplomatik çaba çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 22:01
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 22:01

İran Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'e Diplomatik Uyarı: Soykırım ve Savaş Suçları Durdurulsun

İran Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'e Sert Mesaj

Abbas Erakçi, İran'ın Dışişleri Bakanı, İsrail'in bölgede sürdürdüğü saldırganlık politikalarına karşı önemli bir uyarıda bulundu. Erakçi, çeşitli ülkelerin dışişleri bakanlarına mektuplar yazarak, İsrail'in soykırım ve savaş suçlarının durdurulması için ortak bir diplomatik çaba çağrısında bulundu.

İran'ın Savunma Hazırlıkları

Erakçi, mektubunda, İsrail'in saldırı tehditlerine karşı İran’ın daha güçlü ve hazırlıklı bir savunma mekanizması geliştireceğini vurguladı. Bu konuda herhangi bir belirsizlik olmadığını belirten Erakçi, uluslararası topluma, İsrail'in Gazze ve Lübnan üzerindeki saldırganlığının durdurulması çağrısında bulundu.

Uluslararası Toplumun Rolü

Erakçi, dünya genelindeki devletlerin, bu tür insanlığa karşı işlenen suçlara karşı birleşik bir duruş sergilemeleri gerektiğini ifade etti. İran olarak, kendilerine yönelik herhangi bir saldırıda tereddüt etmeksizin daha güçlü bir yanıt vereceklerini vurguladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı