İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'dan Yatırım Çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkenin yüzde 8 ekonomik büyüme hedefi için 100 milyar dolar yabancı yatırıma ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Pezeşkiyan, ekonomik sorunların büyük ölçüde dış ilişkilerle bağlantılı olduğunu belirtti.
Yeni Hükümetin Politikaları ve Ekonomik Sorunlar
Devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, halkın sorunlarını çözme hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Pezeşkiyan, "Bizim odak noktamız insanların memnuniyetidir. ABD ve Avrupa'nın ağır yaptırımlarına rağmen halka nazik davranmalıyız" dedi.
Pezeşkiyan, mevcut yüksek enflasyonun ve ekonomik zorlukların halk tarafından hissedildiğini, bu sorunları çözmek için gerekli adımları atmaya başladıklarını da duyurdu.
Yabancı Yatırımın Önemi
"Ekonomide %8 büyüme için 200 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç var" diyen Pezeşkiyan, ülkenin mevcut toplam sermayesinin 100 milyar doları geçmediğini, bu nedenle yabancı yatırımlara duyulan ihtiyacın büyük olduğunu vurguladı. "Bu, dış ilişkilerimizle yakından ilgili" şeklinde konuştu.
İnternet ve Siber Alan Düzenlemesi
Ayrıca, sly hızlı bir şekilde sıfırlanması gerektiğine dikkat çeken Pezeşkiyan, sosyal medya hesabında, internet yasaklarına ilişkin olarak, "Halkın rahatlığı için siber alana dair kuralları Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi ile Siber Alan Yüksek Konseyi'nde belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.