İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan barış anlaşması metninde sağlanan uzlaşıyı memnuniyetle karşıladı. İran Cumhurbaşkanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Pezeşkiyan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış antlaşması taslağı ile ilgili gelişmeler ve ikili ilişkiler değerlendirildi. Pezeşkiyan, iki komşu ülke ve halklarını bu önemli gelişme sebebiyle tebrik ettiğini ifade etti. Ayrıca, İran'ın, komşuları arasında sağlanacak yakınlaşma ve istikrar ortamından memnuniyet duyduğunu belirtti.
Ermenistan ile İran arasındaki ilişkilerin de önemine değinen Pezeşkiyan, iki ülke yetkililerinin farklı alanlardaki ikili anlaşmaların uygulanması için özel bir kararlılık göstermesi gerektiğine işaret etti.
Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşmasına varılması sürecinde İran'ın sağladığı destekten dolayı teşekkür etti. Ayrıca, Paşinyan, ülkesinin anlaşmanın uygulanması ve bölgesel ilişkilerin iyileştirilmesi için görüşmelerine devam edeceğini, anlaşmanın yakın zamanda imzalanması konusunda umutlu olduklarını kaydetti.
Paşinyan, İran ile varılan anlaşmaların hayata geçirilmesi konusunda kararlılıklarını yineledi.