Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflerle mücadele devam ediyor

MSB'nin Irak'ın kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlediği hava harekatlarında, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen 15 hedef başarıyla imha edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelede kararlılıkla devam ediyor.

Yayın Tarihi: 07.01.2024 10:40
Güncelleme Tarihi: 07.01.2024 10:40

Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflerle mücadele devam ediyor

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik düzenlenen hava harekatlarını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekatları sonucunda, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen 15 hedefin başarılı bir şekilde imha edildiği belirtildi.

MEŞRU MÜDAFAA HAKLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİLİYOR

Bakanlık doğrultusunda yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK/KCK'lı ve diğer terörist unsurlara karşı meşru müdafaa hakları doğrultusunda hareket ettiği vurgulandı. Irak'ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik potansiyel terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen operasyonun, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden kaynaklandığı ifade edildi.

15 HEDEF TAMAMEN İMHA EDİLDİ 

Hava harekatlarında, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 15 hedefin tamamen imha edildiği bildirildi. Operasyonun gerçekleştirildiği bölgeler arasında Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos'un bulunduğuna dikkat çekildi.

Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflerle mücadele devam ediyor

Açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede kullanılan mühimmatın büyük çoğunluğunun yerli ve milli üretim olduğu vurgulanarak, operasyonlar sırasında azami dikkat ve titizlikle hareket edildiği belirtildi. Masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için alınan tedbirlerin altı çizildi.

TERÖRLE MÜCADELENİN KARARLILIĞINA VURGU YAPILDI

MSB açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yapılarak, "Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin bekası için terörle mücadeleye 'tek bir terörist kalmayıncaya kadar' azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi. Operasyonlar sırasında sivil, dost unsurların ve çevrenin zarar görmemesi için alınan tedbirlerin önemine dikkat çekilen açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki milli duruşu ve güvenilirliği vurgulandı.