Irak'ın Kuzeyinde PKK Operasyonu: 11 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Hakurk ve Metina bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonda 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 17:52
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 17:52

Irak'ın Kuzeyinde PKK Operasyonu: 11 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Terörle Mücadelede Yeni Bir Başarı

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina bölgelerinde, Türkiye'nin uluslararası güvenliğini tehdit eden teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonuç verdi. Milli Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, bu bölgelerde toplamda 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Kahraman Askerlerimiz Göreve Devam Ediyor

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başarısının arkasında yatan stratejilerden bahsedildi. "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit ettiği 10 PKK'lı terörist ile Metina bölgesinde tespit ettiği 1 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi." denildi. Terörle Mücadelede Süreklilik

Yetkililer, terörle mücadelede öncelikli hedefin terörizmin kaynağında yok edilmesi olduğuna vurgu yaptı. Açıklamada, "Terörü kaynağında yok etmek için öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlara devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı