Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, Netanyahu'nun 'Irak'taki milis liderlerini ortadan kaldırma' tehdidini reddetti
Bağdat, egemenlik ve vatandaş güvenliğini vurguladı
Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dile getirdiği ve "Irak'taki milis grupların liderlerini ortadan kaldırma" tehdidine tepki gösterdi.
Irak resmi haber ajansı İNA'ya göre Hüseyin, Bağdat’ın egemenliğini ve vatandaşlarının güvenliğini hedef alan her türlü tehdidi reddettiklerini belirtti.
"Herhangi bir Iraklıya yönelik saldırı, tüm Irak’a yapılmış bir saldırı sayılır." sözleriyle Hüseyin, olası saldırı iddialarına karşı Irak'ın net duruşunu yineledi.
Netanyahu'nun Genel Kurul konuşması, bazı katılımcıların protestosuyla karşılandı. Konuşmada Netanyahu, İsrail’e yönelik bir saldırı olması halinde Irak’taki (Şii) milislerin liderlerini ortadan kaldıracaklarını ifade etmiş ve Tel Aviv’in bu milisleri caydırmayı başardığını söylediği aktarıldı.
Hüseyin'in açıklaması, Bağdat'ın egemenlik haklarına yönelik diplomatik itiraz niteliğinde olup bölgesel gerilim ve güvenlik konularında takip edilecek gelişmeler açısından önem taşıyor.