Irak asıllı göçmen kaçakçılığı şüphelisi İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

Başta İtalya ve Yunanistan tarafından aranan Irak asıllı S.M.M., sahte pasaportla Türkiye'ye giriş yaparken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı ve tutuklandı.

Yayın Tarihi: 15.06.2026 10:23
Güncelleme Tarihi: 15.06.2026 10:26

Irak asıllı göçmen kaçakçılığı şüphelisi İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

Irak asıllı göçmen kaçakçılığı şüphelisi İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

Olayın ayrıntıları

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada, başta İtalya ve Yunanistan olmak üzere birçok ülke tarafından "göçmen kaçakçılığı" suçundan uluslararası arama kaydı bulunan 55 yaşındaki S.M.M. hakkında bilgiye ulaşıldı.

Elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda zanlının Türkiye'ye sahte pasaportla giriş yapacağı belirlendi. Söz konusu şahsın, Ege Denizi üzerinden Avrupa ülkelerine yönelik gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı organizasyonlarında yer aldığı tespit edildi.

Zanlı 13 Haziran tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan yurda giriş yaptığı sırada yakalandı.

İşlem ve son durum

Türkiye'de de "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" ve "Göçmen Kaçakçılığı" suçlarından aranma kaydı bulunduğu tespit edilen S.M.M., ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polisteki işlemlerinin ardından zanlı, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Değerlendirme

Yakalama, uluslararası arama kayıtlarının takibi ve sınır güvenliği birimlerinin çalışması sonucunda gerçekleşti. Olay, göçmen kaçakçılığıyla mücadelede uluslararası iş birliğinin önemini gösteriyor.

BAŞTA İTALYA VE YUNANİSTAN OLMAK ÜZERE BİRÇOK ÜLKE TARAFINDAN "GÖÇMEN KAÇAKÇIKLIĞI" SUÇUNDAN...

BAŞTA İTALYA VE YUNANİSTAN OLMAK ÜZERE BİRÇOK ÜLKE TARAFINDAN "GÖÇMEN KAÇAKÇIKLIĞI" SUÇUNDAN ARANAN IRAK ASILLI S.M.M., İSTANBUL HAVALİMANI'NDA YAKALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.