Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

iPhone Çalınan Cihaz Koruması nasıl açılır?

iPhone’ların yeni güvenlik teknolojisi Çalınan Cihaz Koruması, telefonun çalınması durumunda oldukça iyi bir koruma imkânı sunuyor. Peki, Çalınan Cihaz Koruması nasıl açılır? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 24.12.2023 17:12
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 17:12

iPhone Çalınan Cihaz Koruması nasıl açılır?

iOS 17.3 beta sürümüyle beraber telefon için önemli bir yeni güvenlik teknolojisi teste başlandı ve bu teknolojisi telefonunun çalınması halinde kullanıcıya koruma sağlıyor.

Şirket, ilk iOS 17.3 beta sürümü ile beraber Çalınan Aygıt Koruması teknolojisi test imkânı sundu. Bu teknoloji, Wall Street Journal’den Joanna Stern'in kamusal bölgelerde telefon hırsızlıklarındaki artışı araştırmasından sonra geldi.

Bunda hırsızlar genel olarak kullanıcıların telefonlarını çalmadan önce şifrelerini girdiklerini gözlemliyor ve daha sonra bunu Apple ID şifrelerini anında güncellemek ve kullanıcılarını hesaplarından ve iCloud yedeklemelerinden kilitlemek için kullanıyorlardı.

Ancak söz konusu teknoloji, ev ve iş yeri gibi güvenilir alanlarda uzaktayken biyometrik kimlik doğrulaması gerektirerek bu probleme çözüm sunuyor. Aynı zamanda, belirli hassas işlemler konusunda 2’nci bir biyometrik kimlik doğrulaması konusunda gecikme de kapsıyor.

Çalınan Cihaz Koruması'nın en iyi tarafı, güvenliğe büyük bir destek sunarken kişi tecrübesine çok az negatif etkisi olmasıdır.

iphone

İPHONE ÇALINAN CİHAZ KORUMASI NASIL AÇILIR?

Telefonunuzda iOS 17.3 beta sürümü olduğundan emin olun. Ayarlar’ı girin, aşağı inin ve Face ID & Passcode’e (ya da Touch ID & Passcode) tıklayın.