Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

iPhone 16 Pro DSLR kameraların yerini alabilir!

iPhone 16 Pro hakkındaki en son sızan bilgi, Apple'ın iPhone 16 Pro’da gerçek bir profesyonel kamera oluşturmaya daha da yaklaştığını gösteriyor. Şirket, bu deneyimi bir kez daha bir üst seviyeye taşıyacak gibi görünüyor.

Yayın Tarihi: 07.02.2024 11:49
Güncelleme Tarihi: 07.02.2024 11:49

iPhone 16 Pro DSLR kameraların yerini alabilir!

iPhone 16 Pro'nun kamera özellikleri hakkında halihazırda birkaç bilgi bulunuyor. Örneğin, Apple'ın her iki yeni Pro modeline de bir periskop lens ekleyeceği söyleniyor. Buna ek olarak, şirketin birincil lenste Sony'nin daha fazla ışık yakalayabilen ve gürültüyü azaltabilen en yeni 2 katmanlı sistemini kullanması bekleniyor.

Bu sayede, sensör düşük ışıkta fotoğraf çekmeyi iyileştirirken dinamik aralığı da geliştirecek. Buna ek olarak, ultra geniş lens için 48 MP çözünürlüklü bir sensör de yoğun bir şekilde söylentiler arasında yer alıyor. Ayrıca şirket, iPhone 16 Pro'ya yeni bir yakalama düğmesi eklemeyi de planlıyor.

Bu düğmeden ne bekleyebileceğimiz belirsiz olsa da, MacRumors ve diğer yayın organları, Taptic Engine'den gelen titreşimler sayesinde bir düğmeye bastığınız izlenimini verecek kapasitif bir düğme olabileceğini bildirdi. Düğme ayrıca basıncı ve dokunmayı algılayarak çeşitli komutları destekleyebilecek.

iphone

İLK KEZ BİR DÜĞMEYE BASARAK ODAĞI DEĞİŞTİRMİŞ OLACAK

iPhone'un güç/bekleme düğmesine daha yakın olması beklenen bu yeni düğmenin, çoğu DSLR fotoğraf makinesinin sahip olduğuna benzer bir işlev ekleyebileceği Weibo sızıntısı Instant Digital tarafından paylaşıldı: Düğmenin yarısına kadar basıldığında odak veya pozlama kilitlenecek ve ardından, tam olarak bastıktan sonra fotoğrafı çekecek.

Bununla birlikte, iPhone ilk kez bir düğmeye basarak odağı değiştirmiş olacak. Şu anda ekrana dokunmak gerekiyor, ancak bu "analojik" özelliği sunmak kesinlikle bir ton fotoğrafçıyı klasik bir kamera yerine iPhone'u seçmeye ikna edecek.