İnternetten araç ilanlarını hedef alan 'güvenli ödeme' dolandırıcılığına operasyon: 18 gözaltı

Çorum merkezli eş zamanlı operasyonda, internetten araç ilanlarıyla satış yapanları 'noter' ve 'güvenli ödeme' iddiasıyla 55 ilde dolandıran şebeke çökertildi; 18 zanlı gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 24.09.2026 12:56
Güncelleme Tarihi: 24.09.2026 12:56

İnternetten araç ilanlarını hedef alan 'güvenli ödeme' dolandırıcılığına operasyon: 18 gözaltı

Operasyon ve soruşturma:

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet sitelerinde araç ilanı verenleri hedef alan dolandırıcılık olayları üzerine çalışma başlattı.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin ilan sahiplerini arayarak kendilerini alıcı ya da 'noter görevlisi' olarak tanıttıkları ve 'güvenli ödeme sistemi' kullanılacağını belirterek kapora göndermek istediklerini söyledikleri tespit edildi.

Daha sonra kendisini 'noter' olarak tanıtan kişilerin hileli yöntemlerle ilan sahiplerini kandırdığı ve bu yöntemle kapora adı altında para alındığı belirlendi. Soruşturma kapsamında olayların toplamda 55 ilde gerçekleştiği tespit edildi.

eş zamanlı baskınlar ve yakalamalar:

Soruşturmanın ardından, ekipler Çorum merkezli olmak üzere Mersin, İzmir ve Adana illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda toplam 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon sırasında ayrıca aranan 1 şahıs da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çorum Adliyesine sevk edildi.

ele geçirilen deliller:

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek, noter süsü vermek için kullanılan sıramatik zili, çok sayıda cep telefonu, simkart ve para ele geçirildi.

Soruşturma, dolandırıcılık olaylarının fail ve yöntemlerinin tespit edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini gösteriyor; adli süreç ilerledikçe ek delillerin ortaya çıkması bekleniyor.

İnternetten araç satmak isteyenleri "güvenli ödeme" tuzağıyla dolandıran şahıslara operasyon: 18...

İnternetten araç satmak isteyenleri "güvenli ödeme" tuzağıyla dolandıran şahıslara operasyon: 18 gözaltı

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.