Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Instagram yapay zekâ destekli mesajlaşma özelliğini tanıtacak!

Instagram'ın, kullanıcıların yapay zekâ ile mesaj yazmasına olanak tanıyacak yeni bir özellik sunması bekleniyor. Bu gelişme, bir uygulama araştırmacısı olan Alessandro Paluzzi'nin X'te bir ekran görüntüsü yayınlamasının ardından geldi.

Yayın Tarihi: 09.02.2024 10:39
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 10:39

Instagram yapay zekâ destekli mesajlaşma özelliğini tanıtacak!

Meta’nın sahibi olduğu Instagram'ın, kullanıcıların yapay zekâ yardımıyla mesaj yazmalarına olanak tanıyacak işlevsellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi, başka bir kullanıcıyla mesajlaşırken "yapay zekâ ile yazma" seçeneğini gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı. Paluzzi X'te "Instagram yapay zekâ ile mesaj yazabilme özelliği üzerinde çalışıyor. Google'ın Magic Compose'unun çalışmasına benzer şekilde mesajınızı farklı stillerde yeniden ifade edecektir” ifadelerini kullandı.

Meta, insanların birbirleriyle bağlantı kurma yollarını genişleten ve güçlendiren yeni bir üretici yapay zekâ özellikleri sınıfıyla yavaş yavaş yeni deneyimler sunuyor.

Meta yapay zekâ, bire bir sohbet edebileceğiniz veya grup sohbetlerinde mesajlaşabileceğiniz bir asistan olarak biliniyor.

instagram

META YAPAY ZEKÂSI NELER YAPIYOR?

Zor zamanlarda tavsiyelerde bulunabiliyor, iyi bir şakaya ihtiyacınız olduğunda sizi güldürebiliyor, bir grup sohbetinde bir tartışmayı çözebiliyor ve genellikle soruları yanıtlamak veya size yeni bir şey öğretmek için orada olabiliyor.

Meta yapay zekâ asistanı, MrBeast ve Charli D'Amelio gibi ünlülere dayanan düzinelerce yapay zekâ karakteriyle birlikte WhatsApp, Messenger ve Instagram'a geliyor.

Meta yapay zekâ karakterlerinden bazıları, esprili bir spor tartışmacısı olan Bru rolünde Tom Brady; sizi kızdıracak bir ağabey olan Zach rolünde MrBeast ve anime takıntılı bir cosplay uzmanı olan Tamika rolünde Naomi Osaka gibi tanınmış kişiler tarafından canlandırılıyor.

Şirkete göre Reels’in Meta yapay zekâsı, video incelemelerine dayanarak ziyaret edilecek yerlere karar vermenize, öğretici videolarla yeni bir dans öğrenmenize veya üzerinde çalıştığınız proje için size ilham vermenize yardımcı olabiliyor.