Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,26 0%
EURO
34,7 -0,06%
ALTIN
2.387,41 -0,04%

Insomniac Games’in Wolverine görüntüleri, Spider-Man 2 ayrıntıları ve 12 yıllık yayın programı sızdırıldı!

Insomniac Games'e yapılan bir saldırı sonucu çalınan veriler internette yayınlandı ve yaklaşan Wolverine oyununun görüntülerini, hassas belgeleri ve şirketin önümüzdeki 12 yıldaki yayın programını ortaya çıkardı.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 15:26
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 15:26

Insomniac Games’in Wolverine görüntüleri, Spider-Man 2 ayrıntıları ve 12 yıllık yayın programı sızdırıldı!

12 Aralık'ta Rhysida adlı bir fidye yazılımı çetesi, Ratchet & Clank ve Marvel's Spider-Man serilerinin yapımcısı Insomniac Games'i hacklediğine dair iddiasını destekleyen sınırlı kanıt gibi görünen veriler yayınladı. Rhysida, verileri 50 Bitcoin ya da yaklaşık 2 milyon dolar karşılığında satmayı teklif etti.

Cyber Daily'nin haberine göre fidye için son tarihin geçmesiyle birlikte Rhysida verileri Darknet’te yayınladı. Edinilen bilgilere göre, 1,3 milyondan fazla dosyanın yer aldığı toplam 1,67 terabaytlık veri sızdırıldı.

Sızıntının büyük bir kısmı, merakla beklenen Wolverine oyunuyla ilgili; seviyeler, karakterler, konumlar, olay örgüsü, hedef çıkış tarihi ve oynanış/animasyon videoları hakkında ayrıntılar içeriyor.

Rhysida

2035 YILINA KADARKİ VERİLER SIZDIRILDI

Rhysida ayrıca kişisel çalışan bilgilerini, duyurulmamış Insomniac ve Sony oyunlarına ilişkin ayrıntıları, bütçeleri, anlaşmaları ve şirket içi elektronik tabloların ekran görüntülerini de ortaya çıkardı. Veriler, Insomniac'ın 2035'e kadar uzanan ve gelecekteki Spider-Man ve Ratchet & Clank oyunları, yeni bir fikri mülkiyet ve bir dizi X-Men oyunu da dahil olmak üzere planlanan sürümlerini kapsıyor. Ayrıca Wolverine, Spider-Man ve X-Men'i içeren çevrim içi oyunlar için de planlar yer alıyor.

Rhysida'ya atfedilen bir açıklamada, bir grup sözcüsü, "Evet, kime saldırdığımızı biliyorduk. Bunun gibi oyunlar yapan geliştiricilerin kolay bir hedef olacağını biliyorduk. Ağı hackledikten sonra 20 - 25 dakika içinde alan yöneticisine ulaşmayı başardık. Sony bir soruşturma başlattı ama arka bahçede olsa daha iyi olurdu" dedi.

Ayrıca, yazılı çetesi, saldırının tek nedeninin para olduğunu da doğruladı.