İnönü Üniversitesi, Malatya Masa Tenisi Kurumlar Ligi'nde İkinci Oldu

İnönü Üniversitesi, Malatya'da düzenlenen Masa Tenisi Kurumlar Ligi'ni ikinci sırada tamamladı; her iki takım da Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı.

Yayın Tarihi: 22.05.2026 09:14
Güncelleme Tarihi: 22.05.2026 09:17

İnönü Üniversitesi, Malatya Masa Tenisi Kurumlar Ligi'nde İkinci Oldu

İnönü Üniversitesi, Malatya Masa Tenisi Kurumlar Ligi'nde ikinci sırayı aldı

İnönü Üniversitesi, Malatya'da düzenlenen Masa Tenisi Kurumlar Ligini ikinci sırada tamamlayarak önemli bir başarı elde etti. Organizasyona katılan ekip, yaklaşık iki ay süren müsabakalarda sergilediği düzenli performansla dikkat çekti.

Turnuva düzeni ve İnönü ekiplerinin performansı

Bu yıl ligde İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi olmak üzere iki ayrı takım yer aldı. Toplam 25 takımın mücadele ettiği organizasyon, Türkiye'nin en yoğun katılımlı kurumlar masa tenisi liglerinden biri olarak öne çıktı. İlk etapta takımlar 3 grupla organize edilen maçlarda, grup içi rakipleriyle ikişer kez karşılaştı.

İnönü Üniversitesi takımı grup aşamasını namağlup tamamlayarak grubunu lider bitirdi. Gruplarda ilk üçe giren toplam 9 takımın katıldığı play-off etabında da başarılı bir grafik çizen İnönü Üniversitesi, ligi toplamda bir yenilgiyle tamamlayarak Malatya ikincisi oldu.

Dereceler ve Türkiye Şampiyonası hakkı

Turnuvayı Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü birinci, İnönü Üniversitesi ikinci, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi üçüncü, Şahnahan Anadolu Lisesi dördüncü ve Turgut Özal Tıp Merkezi beşinci sırada tamamladı. Her iki İnönü ekibi de Ordu'da düzenlenecek Kurumlar Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

Takım adına açıklama

İnönü Üniversitesi takımı adına konuşan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fatih Kocamaz, mücadele boyunca emek veren oyunculara teşekkür etti. Kocamaz, yaptığı açıklamada: "Bize her an tam destek sunan rektörlüğümüze, sağlık kültür ve spor daire başkanlığına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MASA TENİSİ KURUMLAR LİGİ'NDE MALATYA İKİNCİSİ OLDU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MASA TENİSİ KURUMLAR LİGİ'NDE MALATYA İKİNCİSİ OLDU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MASA TENİSİ KURUMLAR LİGİ'NDE MALATYA İKİNCİSİ OLDU

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!