
İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen "Türkiye'nin Lezzetleri" başlıklı etkinlikte davetliler, Türk mutfağının öne çıkan tatlarını deneyimleme fırsatı buldu. Etkinliğe, İngiliz milletvekili ve İngiltere'nin Türkiye Ticaret Temsilcisi Afzal Khan ev sahipliği yaptı. Parlamentodaki Jubilee Room salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda milletvekili, parlamento çalışanı ve davetli katıldı.
Konuklar, etkinlik boyunca baklava, börek, sarma, lokum, peynir çeşitleri, Türk kahvesi ve çayı gibi Türk mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı buldu. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte ayrıca, Türk gıda üreticileri ve markaları da tanıtıldı.
Davette, Türk mutfağının sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda kültürel diplomasi ve ekonomik işbirliği bakımından da önemli olduğu vurgulandı. Etkinlikte yer alan Londra Yunus Emre Enstitüsü (YEE), stant açarak faaliyetlerini tanıttı. Enstitünün standında davetlilere Türk kahvesi ikram edildi ve kurumun kültürel çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Etkinliğin ev sahibi milletvekili Afzal Khan, yaptığı değerlendirmede, "2024'te 28 milyar sterlini aşan ikili ticaret hacmiyle Türkiye, İngiltere'nin 16. büyük ticaret ortağı ve İngiltere, önemli Türk diasporasına ev sahipliği yapıyor. Bu etkinlik, yaklaşan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) görüşmeleri öncesinde ikili ilişkileri daha da güçlendirmek için önemli bir fırsat sunuyor," dedi.