DOLAR
42,8 -0,19%
EURO
50,17 -0,11%
ALTIN
5.939,23 0,32%
BITCOIN
3.666.689,5 -1,02%

İngiltere Dışişleri Bakanı'ndan Çin'e Rusya'ya Destek Vermemesi Çağrısı

David Lammy, Çin'den Rus askeri sanayisine donanım tedarik etmemesini istedi.

Yayın Tarihi: 20.10.2024 12:14
Güncelleme Tarihi: 20.10.2024 12:14

İngiltere Dışişleri Bakanı'ndan Çin'e Rusya'ya Destek Vermemesi Çağrısı

İngiltere'nin Çin'e Çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Çin'i ziyaret ederek, Pekin yönetimine Rusya'nın askeri sanayisine malzeme göndermemesi yönünde önemli bir talepte bulundu.

Barış İçin İşbirliği Vurgusu

Lammy, Çinli mevkidaşı Vang Yi ile bir araya geldiği toplantıda iki ülkenin de Ukrayna'daki savaşın sona ermesi için ortak menfaatleri olduğunu belirtti.

Donanım Tedarikine İlişkin Endişeler

Çin hükümetine yönelik olarak, Rusya'nın askeri sanayisine yönelik donanım tedarik etme olasılığı konusunda endişelerini dile getiren Lammy, durumu soruşturmak ve önlemek için gerekli adımların atılmasını istedi.

ABD'den Yaptırım Kararları

Lammy'nin ziyaretinin, ABD tarafından iki Çinli firmaya yaptırım kararının alınmasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Amerikan Hazine Bakanlığı, Xiamen Limbach Aircraft Engine Company ve Redlepus Vector Industry şirketlerine, Ukrayna'daki savaşta kullanılan insansız hava araçlarının üretiminde ve sevkiyatında yer aldıkları gerekçesiyle yaptırım uygulanacağını duyurmuştu.

Çin'in Yanıtı

Çin, Rusya-Ukrayna çatışmasında taraflardan birine dahi silah sağlamadığını, askeri ve sivil kullanıma yönelik ürünlerin ihracatını sıkı bir şekilde kontrol ettiğini savunarak bu iddiaları reddetmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı