Olayın özeti:
Bursa’nın İnegöl ilçesinde site içinde kaybolduktan yaklaşık bir saat sonra yüzme havuzunda hareketsiz bulunan 2 yaşındaki Kadir Tohum, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay dün saat 16.00 sıralarında Akhisar Mahallesi 197. Sokak'taki bir sitede yaşandı.
Olayın seyri:
Edinilen bilgilere göre, Kadir Tohum bir anda ortadan kayboldu. Ailesi ve yakınları çevrede arama başlattı. Yaklaşık bir saat süren aramaların ardından minik Kadir, sitenin yüzme havuzunda hareketsiz halde bulundu. Çocuğun havuzdan çıkarılması esnasında sitede ikamet eden Acil Servis Uzmanı Timur Saraç ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.
Olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri, adreste ilk müdahaleyi yaparak çocuğa kalp masajı uyguladı. Ardından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılan Kadir için doktorlar tüm müdahalelerde bulundu ancak kurtarılamadı.
Cenaze işlemleri ve tören:
Acı haberin ardından Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Kadir Tohum'un cenazesi memleketi Gaziantep'e gönderildi. Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde, kindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından minik Kadir sevenleri ve yakınlarının gözyaşları arasında defnedildi.
Olay, site güvenliği, küçük çocukların havuz gibi tehlikeli alanlardan korunması ve acil müdahale süreçlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Aile ve yakınlarının yaşadığı kayıp, çevrede derin üzüntü yarattı.
BURSA'DA HAYATINI KAYBEDEN MİNİK KADİR, GAZİANTEP’TE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI