İnegöl'de çocuk parkında pompalı tüfekli saldırı: 10 yaralı, 5 şüpheli adliyeye sevk edildi

Bursa İnegöl'de çocuk parkında pompalı tüfekle gerçekleştirilen saldırıda 10 kişi yaralandı; gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 08.06.2026 14:45
Güncelleme Tarihi: 08.06.2026 14:52

İnegöl'de çocuk parkında pompalı tüfekli saldırı: 10 yaralı, 5 şüpheli adliyeye sevk edildi

İnegöl'de çocuk parkında pompalı tüfekli saldırı: 10 yaralı, 5 şüpheli adliyeye sevk edildi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir çocuk parkında yaşanan silahlı saldırıda 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayla bağlantılı gözaltına alınan 5 şüpheli, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Olayın gelişimi

Olay, Süleymaniye Mahallesi Park Yolu Caddesi üzerindeki çocuk parkında saat 18.00 sıralarında başladı. İddiaya göre Özkan Ç. (18), Emirhan Y. (18) ve Melih K. (18) ile parkta top oynadıkları belirtilen Uğurcan V. (27) ve Berat V. (21) arasında tartışma ve kavga çıktı. Kavgadan ayrılan şüpheliler, yaklaşık saat 21.00'de aynı alana tüfekle geri döndü.

Olay sırasında, Özkan Ç. elindeki pompalı tüfekle üzerinde durulan kişilere defalarca ateş etti; tüfekten çıkan saçmalar parkta bulunan birçok kişiye isabet etti.

Yaralılar ve ilk müdahale

Açılan ateş sonucu yaralananların arasında daha önce kavga ettikleri belirtilen Berat V. ve Uğurcan V.'nin yanı sıra parkta bulunan Eymen Ç. (17), Ahmet Ç. (18), Osman Ş. (15), Ratibe A. (36), Bora V. (15), Yusuf S. (13), Davut Ç. (13) ve Musab U. (16) yer aldı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslar ve çevredeki vatandaşların araçlarıyla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Soruşturma ve adliyeye sevk

Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, olayla bağlantılı olduğu iddia edilen kişilerin yakalanması için çalışma başlattı ve kısa sürede Özkan Ç., Emirhan Y. ve Melih K. yakalandı. Ayrıca, her iki kavgaya karıştıkları gerekçesiyle Uğurcan V. ve Berat V. de gözaltına alındı.

Gelen ihbarlar doğrultusunda, saldırganlardan birinin babasına ait olduğu belirtilen market önünde olası bir saldırıya karşı çevik kuvvet ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı ve bölgedeki tedbirler artırıldı.

Soruşturmayı yürüten ekiplerce ifadeleri alınan şüphelilerden ateş eden Özkan Ç.'nin ifadesinde, 'Olaydan 2 saat önce parkta top oynadığımız şahıslar bizi darp etti. Biz de bu duruma sinirlenip yeniden parka giderek tüfekle korkutmak için ateş ettik' dediği öğrenildi.

Sorgulamalarının tamamlanmasının ardından toplam 5 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE ÇOCUK PARKINDA BULUNAN GENÇLERE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN VE 10 KİŞİNİN...

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE ÇOCUK PARKINDA BULUNAN GENÇLERE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN VE 10 KİŞİNİN YARALANDIĞI POMPALI TÜFEKLİ SALDIRIYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE ÇOCUK PARKINDA BULUNAN GENÇLERE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN VE 10 KİŞİNİN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.