İnegöl Belediyesi Alanyurt Meydan Düzenlemesi İçin Çalışmalara Başladı

İnegöl Belediyesi, eski karakol alanında planlanan 5.314 m² Alanyurt meydan projesi için çalışmalara başladı; proje kafeterya, Kitaphane, İNESMEK binası ve otopark içeriyor.

Yayın Tarihi: 22.01.2026 16:20
Güncelleme Tarihi: 22.01.2026 16:20

İnegöl Belediyesi Alanyurt Meydan Düzenlemesi İçin Çalışmalara Başladı

İnegöl Belediyesi Alanyurt Meydan Düzenlemesi İçin Çalışmalara Başladı

İnegöl Belediyesi, Cumhuriyet ve Fatih Mahallelerinin kesişiminde yer alan eski karakol binasının bulunduğu alanda planlanan Alanyurt meydan düzenleme projesi için çalışmalara başladı. Bölgenin yeni çekim merkezi olması hedeflenen proje, modern bir tasarımla hayata geçirilecek.

Proje Detayları

2025 yılı Aralık ayında yer teslimi yapılan proje, toplam 5.314 m² alan üzerinde hazırlanıyor. Proje kapsamında kafeterya, Kitaphane, İnesmek Binası, oturma alanları, 4’lü ATM ünitesi, bisiklet park ve otopark alanları yer alacak. Yeşil alanlar ve oturma düzenlemeleriyle bölge sakinlerinin sosyalleşebileceği bir meydan oluşturulması planlanıyor. Projenin biçimsel yaklaşımı, Merkez Park ve heykel meydanında olduğu gibi benzer formlara sahip olacak.

Başkanın İncelemesi ve Açıklamaları

2023 yılında eski karakol binasının yıkılmasıyla elde edilen alanda çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte projeyi yerinde inceleyerek vatandaşlara bilgi verdi.

Başkan Taban, projeyi anlatırken şunları kaydetti: "Burası eskiden belediye binası, sonra emniyet binası olarak kullanıldı. Sonrasında yıkımını yaparak bu alanı elde ettik. Bütüncül şekilde de bu meydan tasarlandı. Buradan bir yol da geçiyor aslında ancak biz burayı bir meydan hüviyeti kazandırmak için aynı merkezdeki gibi yolu da içine alacak şekilde bir planlama yaptık. Bu şekilde trafiğin de güvenliği sağlanmış oluyor. Araçlar hızını da düşürerek bu çevrede hareketlerine devam etmiş olacaklar. Alan da bütüncül şekilde ortaya çıkacak".

Projenin içeriğine dair açıklamalarına devam eden Taban: "Burada mevcut ağaçlar korunacak, ilave yeşillendirmeler olacak, peyzaj yapılacak, Nöbetçi Kitaphanesi, Gastro Kafesi, ATM alanlarıyla özel bir meydan oluşacak. Çocuklar gelip gezecek, paten kayacak, anne babalar oturup vakit geçirecek, büyükler gelip oturup sosyalleşecek, gençlerimiz buluşacak. Meydanlar insanların buluştuğu, vakit geçirdiği, sosyalleştiği alanlar. Bunlar bizim için kıymetli. Çok şık tasarımlarla burayı Alanyurt bölgemize kazandırmış olacağız. Yazın da kışın da kullanılabilecek bir alan olacak. Burası Fatih ve Cumhuriyet Mahallelerimizin de ortak kullanım alanı. Tamamlandığında herkesin memnun olacağını düşünüyorum. Kışın yapım çalışmaları zor olabiliyor ama Haziran-Temmuz ayları gibi de inşallah tamamlarız diye düşünüyorum".

CUMHURİYET VE FATİH MAHALLELERİNİN KESİŞİMİNDE YER ALAN ESKİ KARAKOL BİNASININ BULUNDUĞU ALANDA...

CUMHURİYET VE FATİH MAHALLELERİNİN KESİŞİMİNDE YER ALAN ESKİ KARAKOL BİNASININ BULUNDUĞU ALANDA PLANLANAN ALANYURT MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI. İNEGÖL BELEDİYESİ TARAFINDAN MODERN BİR PROJENİN UYGULANACAĞI ALAN, BÖLGENİN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK.

CUMHURİYET VE FATİH MAHALLELERİNİN KESİŞİMİNDE YER ALAN ESKİ KARAKOL BİNASININ BULUNDUĞU ALANDA...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.