İmamoğlu ve Erbakan'ın Görüşmesi
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya geldi. Ziyaret, Fatih’teki Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.
Görüşmenin Detayları
Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Erbakan’ı Esenyurt ve diğer şehirlerde yaşanan kayyum süreçleri hakkında bilgilendirdiğini belirtti. Kayyum uygulamalarının, ülkenin demokrasi ve hukuk sistemine zarar verdiğini ifade eden İmamoğlu, "Kayyum öncesi ve sonrası yaşananların bu ülkenin demokrasisine, hukukuna, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına hiçbir şekilde uygun olmadığını, gerçekten başımızı öne eğdiğini ve milletimize büyük bir üzüntü verdiğini" vurguladı.
Yargı ve İdare Üzerine Tartışmalar
İmamoğlu, "Mardin, Batman ve Halfeti'deki kayyum atamalarıyla sürecin boyutunun yukarı taşındığını" savunarak, "Kayyum ataması olabilir. Bazı hallerde belediye başkanları görevden alınabilirler. Ama sonraki uygulamalar daha da kötü. Bir meclis var ortada ama meclisin hükmü yok. Meclis, kendi içinden başkan ya da başkan vekili seçebilir." dedi.
Erbakan'ın Yorumları
Erbakan ise İmamoğlu ile kayyum atamaları ve belediyelerdeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İmamoğlu'nun endişelerine katıldığını dile getiren Erbakan, "Bir belediye başkanı bir suç işlerse tabii ki bunun bir karşılığı olacaktır. Ancak aslolan, bir suç işlendiği zaman, yargı kararıyla, kesin bir hükümle sabit hale gelmesi ve bunun ardından belediye başkanının görevinden alınmasıdır." dedi.
TBMM'ye Yasa Teklifi
YRP olarak bu konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yasa teklifi sunduklarını belirten Erbakan, hukukun üstünlüğüne dair daha uygun bir işlem süreci geliştirilmesi gerektiği fikrini savundu.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu (solda), Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı (sağda) ziyaret etti.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu (solda), Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı (sağda) ziyaret etti.