İmamoğlu'nun Avukatından Önemli İfadeler
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. Pehlivan, hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında adli kontrol tedbiri uygulanmakta.
Mehmet Ali Çalışkan İle İlişkisi
Savcılık sorgusunda, İBB'ye yönelik terör soruşturmasında tutuklanan Mehmet Ali Çalışkan'ı nereden tanıdığını açıklayan Pehlivan, "Mehmet Ali Çalışkan'ı iyi bir entelektüel olarak tanırım. Kendisiyle ilgili öncesine dayalı bir vekalet ilişkisi yahut ticari bir ilişkim bulunmamaktadır." düzeltmesinde bulundu. Ayrıca, MASAK raporundaki Çalışkan'a 1 milyon 500 lira gönderdiği iddialarını da reddetti.
Reform Vakfı Bağışı
Pehivan, Reform Vakfı ile olan ilişkisine dair, "Ben İmamoğlu'nun avukatı olduğum için bu Vakfa üye oldum. Reform Vakfına 2 milyon 400 bin lira bağış gönderdim." ifadelerini kullandı. Soruşturmanın, daha önceki dosyalarda avukatlık faaliyetlarından kaynaklandığını savunan Pehlivan, üzerine atılı tüm suçlamaları kabul etmedi.
Soruşturma Süreci
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturmada, Mehmet Pehlivan’ın suçtan kaynaklanan mal varlığının aklanması gerekçesiyle ilgili incelemeler gerçekleştirildi. MASAK raporunda Pehlivan'ın, Çalışkan ve Reform Vakfı ile ilgili para hareketlerine dair tespitler bulunduğu bildirildi.
Pehivan, soruşturma sürecinde gözaltına alındıktan sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi ve nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından hakkında yurt dışı çıkış yasağına dair adli kontrol tedbiri kararı verildi.