İlkadım’ın ibadethanelerinde hijyen için yoğun mesai
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen ibadethane temizliği çalışmaları devam ediyor. Program kapsamında günde 3 farklı ibadethanenin temizliği yapılırken, halılar süpürülüyor, şadırvanlar yıkanıyor; camlar, ayakkabılıklar ve lavabolar detaylı şekilde temizleniyor.
İlçedeki 265 ibadethanede yürütülen hizmetlerde, son iki yılda toplam bin 400 temizlik faaliyeti gerçekleştirildi. Düzenli ve programlı temizlikle vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamda ibadet edebilmeleri hedefleniyor.
Günde 3 ibadethane temizleniyor
İbadethane temizliği çalışmalarının halk sağlığı için titizlikle yürütüldüğünü söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, şunları söyledi: "Yaklaşık 2 yıl önce başlattığımız, ibadethane temizliği hizmetimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız ve ibadethane görevlileri tarafından beğeni toplayan hizmetimiz kapsamında, ibadethanelerimiz baştan aşağıya temizliklerini yapıyoruz. Özellikle cami, Kur’an Kursu ve mescitlerimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda amacımız; vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmeleridir. Temizlik çalışmalarımıza başladığımız günden bugüne kadar, 265 ibadethanemizde toplam bin 400 temizlik hizmeti gerçekleştirdik. Ekiplerimiz her gün 3 ibadethanenin temizliğini yapıyor ve hemşehrilerimizin kullanımına sunuyor. Titizlikle yürüttüğümüz bu değerli hizmetimize kararlılıkla devam edeceğiz."
SAMSUN İLKADIM BELEDİYESİ’NİN İBADETHANE TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR. GÜNDE 3 FARKLI İBADETHANEDE GERÇEKLEŞTİRİLEN TEMİZLİK ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA, İLÇEDEKİ 265 İBADETHANE TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR.