İlkadım'da pompalı tüfekle saldırı: sanığa 83 yıl 4 ay hapis
Samsun'un İlkadım ilçesinde motosikletle olay yerine gelen şüphelinin pompalı tüfekle rastgele ateş açması sonucu aralarında yoldan geçen vatandaşların da bulunduğu 7 kişinin yaralanmasına ilişkin davada, sanık hakkında toplam 83 yıl 4 ay hapis ve 8 bin 300 lira adli para cezası verildi.
olayın seyri:
Olay, 15 Ağustos 2025 tarihinde Hastane Mahallesi Unkapanı Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; motosikletle gelen iki kişiden sürücünün kask taktığı, arka koltukta oturan Akın A.'nın pompalı tüfekle çevreye ateş açtığı bildirildi. Saldırı sırasında yoldan geçenlerin de bulunduğu toplam yedi kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
Olayın ardından polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve dosya Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
mahkeme kararı ve verilen cezalar:
Karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Akın A.'yı farklı kişilere yönelik öldürmeye teşebbüs suçlarından ayrı ayrı hapis cezalarına çarptırdı. Verilen cezalar arasında Berkay S. için 15 yıl, Emre Y. için 14 yıl 2 ay, Yahya K. için 11 yıl 8 ay, Mehmet Ali Y. için 12 yıl 6 ay, Yiğit Talha S. için 11 yıl 8 ay, Salih U. için 8 yıl 4 ay ve Erdal Ş. için 8 yıl 4 ay hapis yer aldı.
Mahkeme ayrıca sanığa silahla ilgili başka bir suçtan 1 yıl 8 ay hapis ile 8 bin 300 lira adli para cezası verdi. Tüm cezalar birleştirilerek sanığın toplam cezası 83 yıl 4 ay hapis olarak belirlendi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Karar, saldırının niteliği ve çok sayıda kişinin yaralanması nedeniyle ağırlaştırıcı unsurlar göz önüne alınarak açıklandı. Mahkeme tutanakları ve sanığın yargılama sürecine ilişkin resmi bilgiler, dosyada kayıtlı belgelerle sabit kaldı.
SAMSUN’UN İLKADIM İLÇESİNDE MOTOSİKLETLE GELEN 2 KİŞİDEN ARKASINDA OTURAN ŞAHSIN POMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇMASI SONUCU ARALARINDA YOLDAN GEÇENLERİN DE BULUNDUĞU 7 KİŞİNİN YARALANMASINA İLİŞKİN DAVADA SANIK AKIN A., TOPLAM 83 YIL 4 AY HAPİS VE 8 BİN 300 LİRA ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI.