İlkadım'da parklar çocuklar için daha güvenli ve konforlu alanlara dönüşüyor

İlkadım Belediyesi'nin 'Güvenli Parklar' projesiyle 8 park kameralandırıldı; 11 park daha yenilenerek aydınlatma, oyun grubu ve mobilyaları elden geçirilecek.

Yayın Tarihi: 05.08.2026 12:18
Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 12:19

İlkadım'da parklar çocuklar için daha güvenli ve konforlu alanlara dönüşüyor

İlkadım'da parklar çocuklar ve aileler için güçlendiriliyor

İlkadım Belediyesi, çocukların ve ailelerin güvenli ve konforlu alanlarda vakit geçirebilmesi amacıyla yürüttüğü Güvenli Parklar projesinde hız kesmiyor. Projenin ilk etabında yapılan çalışmalarla ilçe genelinde parkların güvenlik, aydınlatma ve kullanım kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Uygulanan önlemler:

Proje kapsamında 8 park güvenlik kameralarıyla donatıldı. Kameraların kurulduğu parklar arasında Hastanebaşı Parkı, 30 Ağustos Parkı, Reşadiye Parkı, Fatih Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Şehit Gökhan Bayram Parkı, Yıldıray Çınar Parkı ve Yeni Gazi Park yer alıyor. Kurulan sistemler Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik altyapısına entegre edilerek izleme ve müdahale kapasitesi artırıldı.

Parklarda yalnızca kamera yerleştirilmiyor; aydınlatma sistemleri yenileniyor, bakım ve onarım ihtiyacı bulunan oyun grupları ile park mobilyaları elden geçiriliyor. Bu çalışmalar, parkların hem gece hem gündüz daha güvenli kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Yürütme ve sonraki adımlar:

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz projeyle ilgili olarak, “Çocuklarımızın güvenli ve huzurlu şekilde oyun oynayabilmeleri, ailelerimizin ise gönül rahatlığıyla vakit geçirebilmeleri için ‘Güvenli Parklar’ projemizi hayata geçirdik. İlk etapta 8 parkımızı güvenlik kameraları, yenilenen aydınlatma sistemleri ve bakım çalışmalarıyla daha güvenli hale getirdik” ifadelerini kullandı.

Kurnaz ayrıca ilçede 11 parkın daha proje kapsamına alınacağını belirtti. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından bu alanların da daha modern, konforlu, erişilebilir ve güvenli hale getirilmesi için çalışmalar başlatılacak. Belediye yetkilileri, uygulamanın devamında topluluk geri bildirimlerini de dikkate alarak bakım ve erişilebilirlik iyileştirmelerini sürdüreceklerini açıkladı.

Yerel yönetimin bu adımı, park kullanımının artırılması ve kamusal alanlarda güven duygusunun pekiştirilmesi açısından önemli görülüyor; uygulamanın tamamlanmasıyla ilçedeki yeşil alanlar çocuklar ve aileler için daha cazip ve emniyetli hale gelecek.

İLKADIM BELEDİYESİ’NİN ÇOCUKLARIN VE AİLELERİN GÜVENLİ ALANLARDA VAKİT GEÇİREBİLMESİ AMACIYLA...

İLKADIM BELEDİYESİ’NİN ÇOCUKLARIN VE AİLELERİN GÜVENLİ ALANLARDA VAKİT GEÇİREBİLMESİ AMACIYLA BAŞLATTIĞI “GÜVENLİ PARKLAR” PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR. PROJE KAPSAMINDA 8 PARK GÜVENLİK KAMERALARIYLA DONATILIRKEN, 11 PARKIN DAHA MODERN VE GÜVENLİ HALE GETİRİLMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.