İlkadım'da Ozanlar ve Şairler Buluşması: Başkan Kurnaz kültürel yaşatımı vurguladı

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, düzenlenen 'Ozanlar ve Şairler Buluşması'nın yoğun ilgi gördüğünü, kültürün yaşatılması için benzer etkinliklerin süreceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 07.06.2026 15:01
Güncelleme Tarihi: 07.06.2026 15:05

İlkadım'da Ozanlar ve Şairler Buluşması: Başkan Kurnaz kültürel yaşatımı vurguladı

İlkadım'da Ozanlar ve Şairler Buluşması: Başkan Kurnaz kültürel yaşatımı vurguladı

İki gün süren programda şiir, türkü ve sohbetlerle kültürel miras öne çıktı

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Samsun Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen Ozanlar ve Şairler Buluşması, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evinde gerçekleştirildi. Azerbaycan, Gürcistan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen şair ve ozanların katıldığı etkinlikte katılımcılar şiirler, türküler ve sohbetlerle bir araya gelerek kültürel paylaşımlar yaşadı.

Programın sunuculuğunu Doğan Kan üstlendi. İki gün süren etkinlik boyunca sanatseverlerden yoğun ilgi geldi; etkinlik öncesinde Samsun'a gelen misafirler için düzenlenen doğa, tarih ve kültür gezileri ile konuklara şehrin doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, programla ilgili değerlendirmesinde kültürel etkinliklerin toplumun ortak değerlerinin yaşatılmasında taşıdığı öneme dikkat çekti. Başkan Kurnaz, etkinliğe katılan şair ve ozanlara, programa ilgi gösteren izleyicilere ve organizasyona katkı verenlere teşekkür ederek özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'e destekleri için şükranlarını iletti.

Başkan Kurnaz, belediye olarak kültür ve sanat faaliyetlerine desteğin süreceğini belirterek «Sanatın ve sanatçının yanında olan bir belediye olarak bu ve benzeri kültürel faaliyetlere devam edeceğiz. Kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz» ifadelerini kullandı.

Etkinlik, farklı coğrafyalardan gelen ozan ve şairlerin katılımı ile zenginleşirken, programa çok sayıda vatandaş da ilgi gösterdi; organizasyon hem performans hem de kültürel tanıtım açısından katılımcılara ve izleyicilere unutulmaz anlar sundu.

"OZANLAR VE ŞAİRLER BULUŞMASI", ACEM TEKKESİ KÜLTÜR VE SOHBET EVİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"OZANLAR VE ŞAİRLER BULUŞMASI", ACEM TEKKESİ KÜLTÜR VE SOHBET EVİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"OZANLAR VE ŞAİRLER BULUŞMASI", ACEM TEKKESİ KÜLTÜR VE SOHBET EVİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.