Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İlk kez Türk vatandaşına Amerikan Kongresi tarafından ödül verildi!

ABD Kongresi ilk kez ABD’de yaşayan bir Türk vatandaşına takdirname verdi!

Yayın Tarihi: 20.02.2024 17:06
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 17:06

İlk kez Türk vatandaşına Amerikan Kongresi tarafından ödül verildi!

ABD New Jersey eyaletinde Paterson şehrinde yaşayan Hüseyin Bayram isimli iş insanı, ABD Kongresi’nin alt kanadı olarak bilinen Temsilciler Meclisi tarafından ödüle layık görüldü. Böylelikle de Bayram, tarihte ilk kez Temsilciler Meclisi’nden ödül alan Türk oldu. 

Toros Restoranlarının sahibi Türk girişimci Bayram, Kongre’den gelen onayın ardından hazırlanan takdirnamesini de Temsilciler Meclisi Üyesi Bill Pascrell’in elinden aldı. Pascrell, New Jersey’de bulunan ofisinde Bayram’ı kabul ederken, ABD toplumuna sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini sundu. X sosyal medya hesabından bir paylaşım da yapan Bill Pascrell şu ifadeleri kullandı:

"Bugün sevgili dostum Hüseyin Bayram'ı Meclis Tutanağını Kongre binasının üzerinde dalgalanan ABD bayrağını takdim ediyorum. Hüseyin, yıllardır hayırsever ve insani çabalarla toplumumuza hizmet ediyor ve restoranı Toros'ta en iyi Türk yemeklerini sunuyor. Şehrimiz ve toplumumuz için yaptığı her şey için kendisine minnettarız." 

abd

Türk girişimci Bayram ise söz konusu takdirnameyi almaktan son derece gurur duyduğunu ve ilk kez ödülü almasından dolayı müthiş bir mutluluk hissettiğini belirtti. 

Yaşadığı şehrin anahtarını hediye etmişlerdi! 

Öte yandan Hüseyin Bayram, ABD’de yaşadığı şehrin anahtarını almaya hak kazanan ilk Türk olarak da öne çıkmıştı. Ocak ayında Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh’ten şehrin anahtarını teslim alan Bayram, Türk-Amerikan toplumunun aktif üyesi olarak biliniyor.