İlk ders ziliyle yeni umutlar: Erzurum'da eğitim yılı başladı

Erzurum'da İlköğretim Haftası'nda binlerce öğrenci ve öğretmen ders başı yaptı; İl Müdürü Süleyman Ekici törenlere katıldı ve öğrencilere başarı diledi.

Yayın Tarihi: 14.09.2026 12:06
Güncelleme Tarihi: 14.09.2026 12:06

İlk ders ziliyle yeni umutlar: Erzurum'da eğitim yılı başladı

Erzurum'da yeni eğitim yılı törenlerle başladı

Erzurum'da İlköğretim Haftası kapsamında okulların açılmasıyla birlikte binlerce öğrenci ve öğretmen yeni eğitim öğretim yılına başladı. Kent merkezinde düzenlenen törenler ve okul ziyaretleri, yeni dönemin hem öğrenci hem de eğitimciler için umutlu bir başlangıç olmasını hedefledi.

Atatürk Anıtı'nda çelenk töreni:

İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İlköğretim Haftası dolayısıyla Havuzbaşı Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gerçekleştirilen törene çok sayıda öğrenci katıldı. Tören sırasında öğrencilerle yakından ilgilenen Ekici, onlarla sohbet ederek yeni eğitim öğretim yılına ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, "Yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiamız için hayırlı ve başarılı olması temennisiyle İlköğretim Haftası’nı kutluyoruz" denildi.

Okul ziyaretleri ve öğrenci buluşmaları:

Yakutiye Celal Akın İlkokulu öğrencileri de İlköğretim Haftası’nın heyecanını paylaşmak üzere İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler Ekici’ye çiçek takdim etti ve bir süre sohbet etti. Ekici, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılının güzel başlangıçlara, yeni başarılara ve unutulmaz anılara vesile olması temennisinde bulundu.

Gün boyunca süren törenler ve ziyaretler, kentin eğitim gündemini canlandırdı; yetkililer ve okul idareleri yeni dönemde eğitim kalitesini ve öğrenci motivasyonunu artırmaya yönelik çalışmalara vurgu yaptı.

ERZURUM’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI, BİNLERCE ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN DERS BAŞI YAPTI.

ERZURUM’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI, BİNLERCE ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN DERS BAŞI YAPTI.

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.