DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,17 -0,02%
ALTIN
5.965,55 -1,15%
BITCOIN
3.835.325,52 -1,31%

İklim Krizine Dikkat Çekmek İçin Bisikletle 1600 Kilometre Yol Katetti

Linda Nihan Lafcı, bisikletiyle iklim krizine dikkat çekmek için 1600 km yol alarak Bilecik'e ulaştı.

Yayın Tarihi: 23.06.2025 11:37
Güncelleme Tarihi: 23.06.2025 11:37

İklim Krizine Dikkat Çekmek İçin Bisikletle 1600 Kilometre Yol Katetti

İklim krizine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "The COP bike ride" adlı uluslararası bisiklet turuna katılan Linda Nihan Lafcı, yaklaşık 1600 kilometre yol kat ederek Bilecik'in Pazaryeri ilçesine ulaştı. Bu organizasyon, iklim kriziyle ilgili farkındalık oluşturmak için dünya genelinde pek çok gönüllüyle çeşitli bisiklet turları düzenlemektedir.

Tura 12 Mayıs'ta Azerbaycan'ın Gürcistan'a açılan sınır kapısı Kırmızı Köprü'den başlandı. Gönüllüler, COP30 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nın düzenleneceği Brezilya'nın Belem kentine ulaşmak üzere yola çıktılar. Lafcı, bayrağı 17 Mayıs'ta Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nda Gürcü gönüllülerden teslim aldı. Ardından Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara ve Eskişehir üzerinden Bilecik'in Pazaryeri ilçesine ulaştı.

Lafcı, yolculuklarının her aşamasında yerel yönetimlerle bisikletli ulaşımın önemi hakkında görüşmeler yaptıklarını belirtti. Ayrıca, 30 Haziran'da bayrağı Kırklareli'ndeki Dereköy Sınır Kapısı'nda Bulgar gönüllülere teslim etmeyi planladığını ifade etti.

Bayrağın Balkanlar, İtalya ve İspanya üzerinden Portekiz'in başkenti Lizbon'a bisikletle taşınmasının ardından deniz yoluyla Brezilya'ya ulaşması hedefleniyor. Lafcı, geçtikleri şehirlerde büyük ilgiyle karşılandıklarını ve bu süreçte çeşitli konaklama imkanlarından faydalandıklarını belirtti.

28 yaşındaki gönüllü Esin Metin ise, iklim krizi konusundaki endişeleri nedeniyle tura katıldığını ve bu yolculuğun kendisine ülkesini farklı bir şekilde deneyimleme fırsatı sunduğunu söyledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı