IKEA'nın restoran bölümünde herkesin severek tükettiği, tabaklara doldurduğu sarımsaklı ekmeği evinizde yapmanız mümkün. Çok kolay ve bir o kadar da lezzetli sarımsaklı ekmek tarifini evinizde denemek istiyorsanız, yalnızca dakikalarımızı ayırmanız yeterli. 20 dakikada hazırlayacağınız, 30 dakikada pişirceğiniz sarımsaklı ekmek tarifi bu ölçülerinde 8 - 10 kişilik porsiyonuyla sofralarınızı renklendirecek Az malzemeyle yapacağınız sarımsaklı ekmek tarifinin tüm malzemelerinin evinizde olduğundan eminiz. İşte lezzetli mi lezzetli, herkesi kokusuyla büyüleyecek sarımsaklı ekmek tarifi...
SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ MALZEMELERİ
Hamuru için;
- 1.5 su bardağı ölçüsünde ılık su
- Yarım çay bardağı ölçüsünde zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı ölçüsündece maya
- 1 çay kaşığı ölçüsünde şeker
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- 3 - 4 su bardağı kontrollü şekilde un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
- 4 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydonoz
- Yarım tatlı kaşığı ölçüsünde kekik
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde tuz
- 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Hamuru hazırlamak için ilk etapta un dışındaki bütün malzemelere ılık su ekleyerek karıştırın.
- Kontrollü şekilde un eklemesi yaparak bir taraftan hamurunuzu yoğurmaya devam edin.
- Hafif elle yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra 40 dakika üzeri kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalanırken yumuşamış olan tereyağının içersine; rendelenmiş sarımsak, ince ince kıyılmış maydonoz ve kalan baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
- Mayısalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde çok ince olmayacak şekilde merdane yardımıyla açıp, yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine özenle yerleştirin.
- Üzerine ise yağlı karışımdan heryerine gelecek şekilde sürerek son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında kontrollü şekilde 30 dakikaya kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden lezzetli bir öğün için afiyet olsun olsun!