Ihlamurun bilinmeyen tehlikesi! Bu hataları yapanlar zehir içiyor!
Kış aylarının vazgeçilmez içeceği ıhlamur, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçim. Ancak ıhlamuru yanlış demlerseniz, faydasından çok zararı olabilir. Ihlamurun rengi kırmızıya döndüyse, içmeyin! Bu, ıhlamurun besin değerlerini kaybettiği ve zehirli hale geldiği anlamına geliyor. Peki, ıhlamuru nasıl doğru demlemeli ve hangi malzemelerle birlikte tüketmeli? İşte ıhlamurun gizli tehlikesi ve doğru tüketim yöntemleri.
Ihlamur, öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel rahatsızlıkların giderilmesi için özellikle tüketilen bir bitki çayıdır. Ihlamurun içerdiği flavonoidler, antioksidanlar, C vitamini ve mineraller sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirir, boğaz ağrısını yatıştırır, öksürüğü keser, sinirleri sakinleştirir ve idrar söktürür. Ancak ıhlamurun bu…