DOLAR
42,81 -0,18%
EURO
50,22 -0,05%
ALTIN
5.963,08 -0,08%
BITCOIN
3.776.328,42 -4,02%

İGÜ öğrencileri 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde altın madalya kazandı

İGÜ öğrencileri, 17-20 Aralık 2025'te düzenlenen 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde 'Yılın En İyi Üniversite Ekip' yarışmasında altın madalya elde etti.

Yayın Tarihi: 19.12.2025 16:36
Güncelleme Tarihi: 19.12.2025 16:36

İGÜ öğrencileri 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde altın madalya kazandı

İGÜ öğrencileri 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde altın madalya kazandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri, 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali kapsamında gerçekleştirilen 'Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması'nda gösterdikleri performansla altın madalya kazandı. Madalyanın yanı sıra yarışmacılara, İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli tarafından teşekkür belgesi verildi.

Yarışma ve değerlendirme kriterleri

17-20 Aralık 2025 tarihleri arasında Bahçelievler Kongre Merkezi'nde düzenlenen festival, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından hazırlanmış ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliğiyle gerçekleştirilmiştir. JPT 2 - Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması, ekiplerin uygulama becerilerini ve koordinasyonunu ölçen prestijli bir organizasyon olarak öne çıkmaktadır. Ekipler, belirlenen süre içinde özgün menüler hazırlayarak teknik yeterlilik, lezzet, sunum ve zaman yönetimi kriterlerine göre değerlendirildi.

İGÜ ekipleri ve menüleri

İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni temsil eden birinci ekipte Mevlüt Ubeyde Can, Onurcan Öceş ve Emine Toraman yer aldı. Ekip jüri karşısına; başlangıç tabağı olarak Malkara mercimekli, tereyağında karides, ana yemek olarak sous vide ördek ve patates pave ve tatlıda tahin ganajlı karamelli ayva sunumu ile çıktı.

İGÜ'nün ikinci ekibi ise Emrullah Saraç, Umutcan Yılmaz ve Şeyma Nur Bayraktan oluştu. Bu ekip değerlendirmede başlangıç için levrek ceviche, ana yemekte yer elması püreli kalkan balığı ve tatlıda creme citron ve orman meyveleri menüsünü sundu.

Uygulamalı eğitimin uluslararası başarısı

Öğrencilerin elde ettiği altın madalya, üniversitenin uygulama odaklı eğitim yaklaşımının somut bir sonucu olarak değerlendirildi. Festival, profesyonel şefler, akademisyenler ve gastronomi öğrencilerini aynı platformda buluşturarak sektörel bilgi paylaşımını ve uluslararası etkileşimi desteklemeyi amaçladı; İGÜ öğrencilerinin başarısı bu hedefle paralel bir çıktı sundu.

Not: Haber, festival tarihleri ve ekip bilgileri doğrultusunda hazırlanmıştır.

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, 22. ULUSLARARASI İSTANBUL GASTRONOMİ FESTİVALİ...

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, 22. ULUSLARARASI İSTANBUL GASTRONOMİ FESTİVALİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN "YILIN EN İYİ ÜNİVERSİTE EKİP YARIŞMASI"NDA GÖSTERDİKLERİ BAŞARIYLA ALTIN MADALYA KAZANDI. MADALYA KAZANAN ÖĞRENCİLERE, İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI ABDÜLKADİR GAYRETLİ TARAFINDAN AYRICA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ.

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, 22. ULUSLARARASI İSTANBUL GASTRONOMİ FESTİVALİ...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.