DOLAR
42,94 -0,04%
EURO
50,57 -0,02%
ALTIN
6.026,52 -0,87%
BITCOIN
3.768.727,91 -0,78%

Iğdır Millet Bahçesi tanıtım filminde kıraathane ve mescit görüntüleri yer almadı

Iğdır Millet Bahçesi tanıtım filminde 58 m² kıraathane ve 50 m² mescit görüntülerine yer verilmemesi ve kiralama süreci tartışma yarattı.

Yayın Tarihi: 30.12.2025 10:23
Güncelleme Tarihi: 30.12.2025 10:23

Iğdır Millet Bahçesi tanıtım filminde kıraathane ve mescit görüntüleri yer almadı

Iğdır Millet Bahçesi tanıtım filminde kıraathane ve mescit görüntüleri yer almadı

Iğdır İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan tanıtım filminde, daha önce kamuoyuna duyurulan 58 metrekarelik millet kıraathanesi ile 50 metrekarelik mescit alanının gösterilmemesi dikkat çekti. Projenin bazı bölümlerinin özel işletmelere kiralandığı ve tanıtım materyalinde bu alanlara yer verilmediği yönündeki gözlemler kamuoyunda tartışma başlattı.

Kiralama süreci ve iddialar

Millet bahçesindeki bazı bölümler, kamuya ait alan olmasına rağmen kiralama usulüyle özel işletmelere devredildi. Duyurulan millet kıraathanesinin yanı sıra oturma alanları, restoran ve güvenlik görevlilerinin kalacağı alanların büfe olarak kiraya verildiği, bahçe içinde bir bisiklet kiralama firması için de alan tahsis edildiği bildirildi.

Geçen kış mevsiminde ihaleye çıkarılan kiralama alanlarının farklı firmalar tarafından kazanılmasına rağmen ihalelerin Iğdır Valiliği tarafından iptal edildiği, iptalin ardından söz konusu alanların davet usulüyle kiraya verildiği ve bu alanların İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Kasım Çarman’ın akrabalarına tahsis edildiği iddia edildi.

Yapı kullanım izinleri ve işletme belgeleri

Kentte ortaya atılan iddialar sonucu yapılan incelemelerde, kiraya verilen üç alandan yalnızca birinin yapı kullanım iznine sahip olduğu görüldü. Haberlerin gündeme gelmesinin ardından kaçak olduğu belirtilen kafelerin işletme belgelerinin çıkarılması için işlemlerin hızlandırıldığı kaydedildi.

Güvenlik personeli için ayrılan ve büfe olarak kiraya verilen alan nedeniyle güvenlik görevlileri için bahçe girişine seyyar bir konteyner yerleştirildiği aktarıldı.

Tanıtım filmindeki eksiklik ve tepkiler

Mescit alanlarının da kiraya verilmesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı; gelen eleştiriler sonrasında millet bahçesine daha sonra yeni bir mescit alanı eklendiği bildirildi. Ancak hazırlanan tanıtım filminde kıraathane, mescit ve kiraya verilen alanların gösterilmemesi dikkat çekti.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Iğdır Millet Bahçesi’yle ilgili iddialara ilişkin yetkililerden henüz kapsamlı bir açıklama yapılmadı.

Not: Haberde aktarılan kiralama ve tahsis iddiaları, ilgili taraflarca resmi olarak doğrulanmamıştır; iddialar metinde olduğu gibi aktarılmıştır.

IĞDIR İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN IĞDIR MİLLET BAHÇESİ İÇİN HAZIRLANAN TANITIM FİLMİNDE, DAHA ÖNCE...

IĞDIR İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN IĞDIR MİLLET BAHÇESİ İÇİN HAZIRLANAN TANITIM FİLMİNDE, DAHA ÖNCE KAMUOYUNA AÇIKLANAN 58 METREKARELİK MİLLET KIRAATHANESİ İLE 50 METREKARELİK MESCİT ALANINA YER VERİLMEMESİ DİKKAT ÇEKTİ.

IĞDIR İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN IĞDIR MİLLET BAHÇESİ İÇİN HAZIRLANAN TANITIM FİLMİNDE, DAHA ÖNCE...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.