DOLAR
42,61 -0,03%
EURO
49,9 -0,21%
ALTIN
5.774,8 0,35%
BITCOIN
3.839.210,06 2,47%

Iğdır FK, Sarıyer'i 2-1 Yenerek Sezona Galibiyetle Başladı

Iğdır FK, Sarıyer'i 2-1 yenerek Trendyol 1. Lig 2025-2026 sezonuna galibiyetle başladı. Teknik direktör Çağdaş Çavuş maç sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 10.08.2025 01:09
Güncelleme Tarihi: 10.08.2025 01:38

Iğdır FK, Sarıyer'i 2-1 Yenerek Sezona Galibiyetle Başladı

Iğdır FK, Sarıyer'i 2-1 Yenerek Sezona Galibiyetle Başladı

Trendyol 1. Lig 2025-2026 sezonunun ilk hafta maçında Alagöz Holding Iğdır FK, konuk ettiği SMS Grup Sarıyer'i 2-1 yenerek sezona galibiyetle başladı. Maç sonrasında basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Çağdaş Çavuş, sevinçlerini dile getirerek, "3 puanı aldığımız ve lige galibiyetle başladığımız için keyifliyim" dedi.

Maçın Analizi

Çavuş, Sarıyer'in yeni bir takım oluşturduğunu ve oyun planına sahip olduğunu belirtti. Rakiplerinin savunma arkasına atılan toplara yoğun şekilde yöneldiğini ifade eden Çağdaş Çavuş, "Biz de ön alan baskısındaki yerleşimimizle rakibi çözmek için analizler yaptık. Maça iyi başladık ve ilk yarıda pozisyonlar ürettik" şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başındaki 15 dakikayı kötü geçirdiklerini vurgulayan Çavuş, şu açıklamaları yaptı: "İlk 15 dakikalık bölümde zor bir duruma soktuk. Ancak oyuncu değişiklikleri ile oyunu kontrol altına almayı başardık. Rakip yine uzun toplar ile sonuca ulaşmaya çalıştı. Ön alanda top kayıplarımız sonrasında baskılarımızı artırarak pozisyonlar üretmeye başladık. Sonunda kazandığımız bir penaltı ile sevindirici bir galibiyet aldık. Bu, ligin ilk maçı ve bazen duraksamalar olabiliyor. Ancak zamanla oyunumuzun geliştiğini göreceğiz".

Sarıyer Teknik Direktörü'nden Değerlendirme

Sarıyer Teknik Direktörü Şenol Can, maç sonrasında yaptığı açıklamada bekledikleri bir senaryo ile karşılaştıklarını belirtti. Iğdır FK'nın kalitesine büyük saygı duyduklarını ifade eden Can, "Tüm planlarımızı iyi yaptık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. En azından bir puanla ayrılmamız gerekiyordu ama iki basit penaltı ile mağlup olduk. Iğdır FK'yı tebrik ederim, yeni kurulan bir takımız ve oyuncularımızla ilerleyen haftalarda çok daha iyi bir Sarıyer izleteceğiz" dedi.

Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında Alagöz Holding Iğdır FK, sahasında konuk ettiği SMS Grup...

Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında Alagöz Holding Iğdır FK, sahasında konuk ettiği SMS Grup Sarıyer'i 2-1 yendi. Alagöz Holding Iğdır FK Teknik Direktörü Çağdaş Çavuş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında Alagöz Holding Iğdır FK, sahasında konuk ettiği SMS Grup...

Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında Alagöz Holding Iğdır FK, sahasında konuk ettiği SMS Grup Sarıyer'i 2-1 yendi. Sarıyer Teknik Direktörü Şenol Can (solda), maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı