Iğdır'daki Bombalı Saldırı Soruşturmasında Gelişmeler
Iğdır'da, 8 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşen ve 13 polisin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde, 8 şüpheli adli makamlara sevk edildi.
Şüpheliler Arasında Önemli İsimler Bulunuyor
Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilerin arasında, DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk da yer almakta. Gözaltına alınan kişiler, 10 Ekim'de düzenlenen operasyonda yakalandı ve İstanbul'daki işlemleri tamamlandı.
Olayın Detayları
Bombalı saldırı, Dilucu Sınır Kapısı önünde, polis memurlarını taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilmişti. Uzaktan kumandalı düzeneğin kullanıldığı bu alçakça eylem sonrasında 13 polis şehit olmuştu.
Yoğun Güvenlik Önlemleri
Şüpheliler, emniyet çıkışında, "Vatan size minnettardır" yazılı pankart ve şehit polislerin fotoğraflarının önünden geçirilerek adliyeye götürüldü. İstanbul'da yakalanan bir diğer şüpheli ise Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.